Alonso: Nem igazoltam le a Ferrarihoz! - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem igazoltam le a Ferrarihoz!

HIRDETÉS

Fernando Alonsót egyre jobban idegesítenik a jövőjét taglaló híresztelések, és ismét kijelentette, hogy még maga sem tudja, hol folytatja pályafutását, és cáfolta, hogy szerződést kötött a Ferrarival, ahol akár már a jövő évben bemutatkozhat.

Fernando Alonsót egyre jobban idegesítenik a jövőjét taglaló híresztelések, és ismét kijelentette, hogy még maga sem tudja, hol folytatja pályafutását, és cáfolta, hogy szerződést kötött a Ferrarival, ahol akár már a jövő évben bemutatkozhat.

A héten a spanyol és az olasz lapok azzal voltak tele, hogy a kétszeres világbajnok öt évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, ami akár már a jövő évben életbe léphet, amennyiben Kimi Raikkönen úgy dönt, szerződése lejára előtt, az év végén elhagyja a királykategóriát.

A finn pilóta az elmúlt időben gyakran ült raliautóba, sőt a hó végén a rali-vb-n (WRC) is bemutatkozik, így sokak szerint nem kizárt, hogy a jövőben itt próbál szerencsét.

Alonso azonban cáfolta az átigazolásáról szóló híreszteléseket, sőt azt is elmondta, hogy semmiféle kapcsolat nincs közte és az olaszok között, és még maga sem tudja, hol folytatja pályafutását a jövőben.

“Ezek csak híresztelések. Ez már az elmúlt négy-öt évben folyamatosan így megy” – mondta a Renault versenyzője a riportereknek a hétvégi Német Nagydíjnak helyet adó Nürburgringen.

“Úgy gondolom, hogy még a szezon elején járunk. Még csak az idény felét sem hagytuk el. Még csak július elejét írunk, és normális esetben csak a nyár után kezdünk el beszélni másokkal, ha esetleg a csapatodon kívül érdekel valami.”

“Természetesen nagyon boldog vagyok a Renault-nál. Úgy gondolom, hogy sokkal jobban fogunk szerepelni a szezon második felében, mint az elsőben, és majd meglátjuk, miként fejlődik az autó, és mit tudunk tenni a jövő évre.”

“Természetesen még minden nyitott, de egyelőre nincs miért kapkodni” – tette hozzá Alonso, aki arra a kérdésre, hogy beszélte-e a Ferrarival, illetve van-e szerződése az olaszokkal, csak ennyit mondott: “Nem, és nem.”

A múlt héten a Ferrari is cáfolta az Alonso érkezésével kapcsolatos híreket, pedig már a neves olasz szaklap, a Gezzatta dello Sport is címlapra tette a spanyol leigazolását.

“Nem fogjuk az időnket pocsékolni arra, hogy kommentáljuk az ilyen spekulációkat. Mindenki emlékezhet arra, hogy Massa és Raikkönen is érvényes szerződéssel rendelkezik a 2010-es idényre” – mondta az olaszok sajtószóvivője, Luca Colojanni még a múlt héten.

Hirdetés

Az eset egyébként kísértetiesen emlékeztet az 1995-ben történtekre, mikor Michael Schumachert és a Ferrari is kategorikusan cáfolta az akkori szerződésükről szóló híreket, néhány héttel később pedig hivatalosan is bejelentették a német érkezését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!