Alonso nem McLaren, hanem Honda-alkalmazott lesz? - F1VILÁG.HU

Alonso nem McLaren, hanem Honda-alkalmazott lesz?

HIRDETÉS

A Speed Week című svájci lap értesülései szerint nem a McLaren, hanem a Honda alkalmazottja lehet 2015-ben a Ferraritól az idény végén távozó Fernando Alonso.


A Speed Week című svájci lap értesülései szerint nem a McLaren, hanem a Honda alkalmazottja lehet 2015-ben a Ferraritól az idény végén távozó Fernando Alonso.

Azt már jó ideje sejteni lehet, a kétszeres világbajnok a 2014-es szezon befejeztével elhagyja Maranellót, ezt a minap a patinás olasz istálló nemrégiben távozott elnöke, Luca di Montezemolo is megerősítette.

Alonso jövőre a McLarennél folytathatja F1-es pályafutását, mely csapat 2015-ben már új motorpartnerrel, a Hondával vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

A spanyol világbajnok és menedzsere, Luis Garcia Abad azonban jelenleg nem a McLaren vezérkarával, hanem a Honda Motor Corporation vezérigazgatójával, Ito Takanobuval tárgyal.

A Speed Week című lap megbízható forrásaira hivatkozva leírja, a japán vállalat számára egyértelműen Alonso szerződtetése jelenti most a prioritást. A kétszeres világbajnok három évre szóló, 105 millió eurós szerződést írhat alá – no nem a McLarennel, hanem a Hondával. A wokingi gárda eztán foglalkozhat majd csak azzal, ki lesz Alonso csapattársa, Jenson Button, avagy az ifjú titán, Kevin Magnussen.

„A Honda jelenlegi projektje három éves, ennyi idő alatt akar bajnok lenni a gyártó” – nyilatkozta a Speed Week informátora.

A Hondánál mindazonáltal hosszú távra terveznek, és állítólag mindent megtesznek azért, hogy a McLaren részvényeinek legalább 25 százalékát megszerezzék Ron Dennistől.

„Ha a Honda átveszi Dennis részvényeit, a japánok saját emberüket használják majd. Egy olyasvalakire lesz szükségük, aki képben van a Forma-1-gyel kapcsolatban, jó kapcsolatot ápol az FIA-val és Ecclestone-nal, és van múltja a Hondánál” – mondja az informátor.

„Senna már nincs köztünk, Prost nincs olyan kapcsolatban a Hondával, szóval a Honda egyetlen futamgyőzteseként Berger marad.”

Hirdetés

A Speed Week bennfentese emellett egy igencsak meglepő dologgal is előállt: eszerint nem kizárt, hogy a Honda egy másik csapattal is szövetségre lép.

„Ha a McLaren nem végez a legjobbak között a konstruktőri bajnokságban, a Hondának joga lesz arra, hogy egy másik csapattal is partnerséget alakítson ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!