Alonso nem sokáig örülhetett az új Honda-motornak

siJ4LCGKNSMemHXYu3W7ObZI-2bemH-P__X4I4723
Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Friday 7 July 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _X4I4723

Nem sokáig örülhetett a Honda továbbfejlesztett motorjának a McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A japán gyártó a Red Bull Ringen veti be először élesben idei V6-os motorjának harmadik specifikációját – ám ezt csak Stoffel Vandoorne autójával tudja megtenni.

Alonso motorjával ugyanis még a pénteki szabadedzések után támadtak problémák – egészen pontosan az MGU-H-val, azaz a hőenergia-visszanyerő rendszerrel.

Mivel a Honda szerint kockázatos lett volna tovább használni így az erőforrást, a csapat a harmadik szabadedzés előtt visszaszerelte Alonso autójával a második generációs, tehát régebbi aggregátot. Mivel ezt az egységet korábban már használta a spanyol, így nem kell büntetéssel számolnia.

A Hondánál egyébként optimistán várták az új erőforrás bevetését – noha az korántsem jelent akkora előnyt a McLaren számára, mint arról korábban hallani lehetett. Az új specifikáció ugyanis a korábban prognosztizált 26 extra lóerő helyett legfeljebb 10 lóerővel tud többet a korábbi verziónál.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!