Alonso nem számít nagy javulásra Bakuban

Fotó: McLaren
Fernando Alonso, McLaren, ChineseGP2018

Nem számít komoly teljestménybeli változásra a hétvégi Azeri Nagydíjon a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A spanyol pilóta 22 pontot szerzett a 2018-as idény első három versenyén, Bakuban pedig folytatná a jó szereplést.

Alonso azt mondja, bizakodóan várja a hétvégi megmérettetést, hiszen tavaly is sikerült jól teljesíteniük az utcai versenyhelyszínen.

„A tavalyi bakui verseny kétségkívül emlékezetes volt számunkra” – mondta Alonso. „Őrült verseny volt, és a szezonban itt szereztük az első pontjainkat. Szóval kétségkívül szeretnénk ismételni ezen a hétvégén.”

„Bár még csak rövid ideje része az F1-es naptárban, a pálya már most úgy ismert a versenyzők körében, mint egy nagyszerű aszfaltcsík. Ez a leggyorsabb utcai helyszín, emellett pedig az egyik leghosszabb is, szóval megterhelő az autó és a versenyző számára.”

Alonso hozzátette, bár Bakuban is lesznek újításaik, az MCL33-as versenyautó teljesítménye nem fog jelentősen javulni a sanghaji formához képest.

„Ismerjük a korlátainkat és tudjuk, hol kell javítanunk a csomagunkon, és bár minden versenyhétvégére hozunk új alkatrészeket, nem számítunk jelentős teljesítménybeli változásra Bakuban.”

„Viszont egyre többet és többet megtudunk az autónk viselkedéséről, valahányszor autóba ülünk, Azerbajdzsánban pedig maximalizálunk mindent, ami rendelkezésünkre áll, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!