Verstappen vs. Ocon

Alonso nem számít nagy javulásra Bakuban

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Nem számít komoly teljestménybeli változásra a hétvégi Azeri Nagydíjon a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A spanyol pilóta 22 pontot szerzett a 2018-as idény első három versenyén, Bakuban pedig folytatná a jó szereplést.

Alonso azt mondja, bizakodóan várja a hétvégi megmérettetést, hiszen tavaly is sikerült jól teljesíteniük az utcai versenyhelyszínen.

„A tavalyi bakui verseny kétségkívül emlékezetes volt számunkra” – mondta Alonso. „Őrült verseny volt, és a szezonban itt szereztük az első pontjainkat. Szóval kétségkívül szeretnénk ismételni ezen a hétvégén.”

„Bár még csak rövid ideje része az F1-es naptárban, a pálya már most úgy ismert a versenyzők körében, mint egy nagyszerű aszfaltcsík. Ez a leggyorsabb utcai helyszín, emellett pedig az egyik leghosszabb is, szóval megterhelő az autó és a versenyző számára.”

Alonso hozzátette, bár Bakuban is lesznek újításaik, az MCL33-as versenyautó teljesítménye nem fog jelentősen javulni a sanghaji formához képest.

„Ismerjük a korlátainkat és tudjuk, hol kell javítanunk a csomagunkon, és bár minden versenyhétvégére hozunk új alkatrészeket, nem számítunk jelentős teljesítménybeli változásra Bakuban.”

„Viszont egyre többet és többet megtudunk az autónk viselkedéséről, valahányszor autóba ülünk, Azerbajdzsánban pedig maximalizálunk mindent, ami rendelkezésünkre áll, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek