Alonso nem szeretné kihagyni a jövő évet - F1VILÁG.HU

Alonso nem szeretné kihagyni a jövő évet

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, még abban az esetben sem hagyja ki a 2008-as idényt, ha már az idei szezon végén elhagyja a wokingi alakulatot.

A McLaren Mercedes spanyol versenyzője, Fernando Alonso elmondta, még abban az esetben sem hagyja ki a 2008-as idényt, ha már az idei szezon végén elhagyja a wokingi alakulatot.

Egyre több spekuláció lát napvilágot, miszerint Fernando Alonso mindent megtesz annak érdekében, hogy kibújjon mclarenes szerződése alól, és már a jövő évben csapatot váltson. Igen ám, de az sem elképzelhetetlen, hogy a brit alakulat nem enged, és a jövő évben is magához láncolja a spanyol versenyzőt. Ebben az esetben viszont Alonsónak ki kellene hagynia egy évet, hogy 2009-ben egy másik csapatnál folytathassa pályafutását.

Azonban Alonso a Cadena Ser spanyol rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, esze ágában sincs kihagyni a jövő évet, és 2008-ban is versenyezni szeretne.

“Nem tervezem, hogy kihagyom a jövő évet. Versenyezni akarok, ebben 100 százalékosan biztos vagyok. Azonban legfőképp élvezni akarom a versenyzést” – mondta a spanyol pilóta, aki szerint nem engedheti meg magának, hogy kihagyja a jövő évet, amikor betiltják a kipörgésgátló használatát.

“A következő évben fontos szabálymódosítások lesznek, minden vezetést segítő elektronikát kitiltanak, melyekkel idén még versenyezhettünk. Fontos, hogy hozzászokjunk a körülményekhez, amik teljesen újak lesznek.”

Bár az elmúlt héten felreppentek olyan hírek, melyek szerint Alonso a jövő évet már a Ferrari színeiben kezdi majd meg, maga az érintett kijelentette, ez szóba sem jöhet. “Nem tudok erről semmit. Szerződésük van Massával és Raikkönennel, így nincs számomra hely a csapatban” – magyarázta a spanyol versenyző.

Hamilton ugyan a múlt héten kijelentette, jobban szeretné, ha Alonso elhagyná a csapatot, a spanyol elmondta, neki nincs semmi baja nincs a brit újonccal. “Ha nem leszünk csapattársak, és jövőre is versenyképes lesz az autóm, akkor semmi gond, ám ha mindketten maradunk, azt sem bánom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!