Alonso nem tartja magát sportszerűtlennek - F1VILÁG.HU

Alonso nem tartja magát sportszerűtlennek

HIRDETÉS

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso nem ért egyet márkatársával, aki kritikus szavakkal illette, amiért leszorította a pályáról a Belga Nagydíj rajtjánál. A spanyol versenyző elmondta, nem tett semmi rosszat.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso nem ért egyet márkatársával, aki kritikus szavakkal illette, amiért leszorította a pályáról a Belga Nagydíj rajtjánál. A spanyol versenyző elmondta, nem tett semmi rosszat.

A bajnokság élén álló Hamilton sportszerűtlennek tartotta Alonso manőverét, mely kis híján a McLaren versenyzőinek kieséséhez vezetett a Belga Nagydíj rajtjánál.

“Nem mondhatom, hogy sportszerű volt, de annál keményebb” – mondta Hamilton Alonso manőveréről. “A külső íven lévő versenyzők nem mindig tudják teljesíteni a kanyart. Nem tudom, hogy előtte voltam-e, azonban elég hely volt ahhoz, hogy gond nélkül teljesítsük az első kanyart.”

“Úgy éreztem, hogy az a személy, aki mindig panaszkodik mások sportszerűtlen manőverei miatt, és mindig azon van, hogy minden fair legyen, mindent megtett annak érdekében, hogy amennyire csak tud, leszorítson a pályáról. Szerencsém volt, hogy ezen a részen aszfaltozott bukótér volt, máskülönben nem tudtam volna bevenni a kanyart” – magyarázta a brit versenyző, aki ugyan később lehiggadt, elmondta, beszélni szeretne Alonsóval a történtekről.

“Úgy gondolom, hogy ezt legjobb lenne személyesen megbeszélni Fernandóval” – mondta a brit pilóta. “Véleményem szerint elég hely volt a kanyarban, de le kellett térnem a pályáról, hogy elkerüljem az ütközést.”

Alonso a verseny után elmondta, nem akart vitázni, de úgy gondolja, hogy semmi rossz nem volt abban, ahogy védte pozícióját az első kanyarban.

“Mielőtt még bármit is mondanék, le szeretném szögezni, hogy nem akarok vitázni, és elfogadom azt, amit mások mondanak. Ezt el szerettem volna mondani, még mielőtt bármibe is belekezdenék” – mondta Alonso a spanyol riportereknek a verseny végén.

“A rajtnál megpróbáltam védeni a pozíciómat. Láttam, hogy Massa kerekei blokkolnak, így azt gondoltam, talán meg tudom előzni. Azonban minden jóra fordult számára, így nem tudtam elmenni mellette. Aztán a lehető legszélesebben próbáltam meg kigyorsítani az első kanyarból, hogy jó pozícióban legyek.”

“Azonban hirtelen megláttam Lewist a külső íven, és ahelyett, hogy visszavett volna, kihasználta az aszfaltozott bukóteret, és visszatért mellém. Akkor már tudtam, hogy előbb vagy utóbb, de el fog engedni. Erre az Eau Rouge előtt került sor, ezért is hajtottam olyan keményen. Talán a televízió képernyőjén keresztül ez olyan látványosnak tűnt, de az autóból ez másként hatott.”

“Nem tudtam mást tenni. Ez csak fizika és logika. Ha a külső íven vagy az Eau Rouge-ban, akkor el kell venned a lábad a gázról. Lewis is ezt tette, nagyon bölcsen” – magyarázta Alonso.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!