Alonso: Nem tudom, hogy mi történt - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem tudom, hogy mi történt

HIRDETÉS

Bár csapatát bűnösnek találták, Fernando Alonso elmondta, hogy fogalma nincsen arról, mi történhetett Felipe Massával, hogy ennyire egyszerűen el tudott menni mellette a vasárnapi versenyen, mellyel megszerezte a győzelmet a Német Nagydíjon.


Bár csapatát bűnösnek találták, Fernando Alonso elmondta, hogy fogalma nincsen arról, mi történhetett Felipe Massával, hogy ennyire egyszerűen el tudott menni mellette a vasárnapi versenyen, mellyel megszerezte a győzelmet a Német Nagydíjon.

A Ferrari spanyol pilótája mindezt a futam utáni sajtótájékoztatón mondta el, mikor a kétes előzésről, azaz helycseréről kérdezték az újságírók.

„Nos, nem igazán tudom, hogy mi történt. Láttam, hogy Felipe egy kicsit lelassul, és azonnal megragadtam az alkalmat, és elmentem mellette” – mondta a kétszeres világbajnok, aki a futam korábbi szakaszában többször is kemény csatát vívott csapattársával.

„Úgy gondolom, hogy néha gyorsabb, néha lassabb az ember, függően attól, hogy milyen állapotban vannak az abroncsai, némely helyen gyorsabb voltam nála, máshol pedig neki sikerült elhúznia Sebastiantól, és tőlem. Nehéz megítélni.”

Arra a kérdésre, hogy hibázott-e a visszafordítóban, és azért volt gyengébb a kigyorsítása, vagy szándékosan vett vissza, hogy elengedje maga mellett csapattársát, Massa nagyon egyszerűen, és sokatmondóan így reagált: „Megelőzött.”

Alonso egyébként azt is elmondta, hogy nem tulajdonít különösebb jelentőséget az esetnek, hiszen mindketten a csapat érdekeit tartották szem előtt, és ennek megfelelően versenyeztek.

„Megpróbáltuk futni a versenyünket, és a lehető legjobb tudásunkat nyújtani” – folytatta. „Ahogy azt Felipe is mondta, egy cégnek dolgozunk, egy csapatért versenyzünk.”

„A Ferrari a mai versenyen a maximálisan megszerezhető, negyvenhárom pontot zsebelte be, és ez a legfontosabb, különösen úgy, hogy az elmúlt futamok nem a várakozásoknak megfelelően sikerültek.”

Massa természetesen csalódott volt, és úgy érzi, hogy megérdemelte volna a győzelmet, de elmondta, hogy a csapatra kellett gondolnia.

Hirdetés

„Természetesen mindig győzni akarsz, mindig ezért állsz rajthoz” – mondta. „Természetesen nincs csapaton belüli sorrend. Mindössze futod a versenyed, és ha nem tudod azt a tempót diktálni, amit kellene, akkor a csapatra kell gondolnod.”

Mikor arról a bizonyos rádióüzenetről kérdezték, mikor versenymérnöke, Rob Smedley burkoltan közölte vele, hogy engedje maga elé Alonsót, Massa így felelt: „Nos, nem gondolom, hogy bármit is kellene erről mondanom.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali pedig nagyon egyszerűen reagált a kérdésekre: „Massát csak informáltuk, az ő döntése volt, hogy mit csinál.”

Mindez azonban nem hatotta meg a sportfelügyelőket, akik később bűnösnek találták a csapatot, és nem túl szigorú 100 000 dolláros pénzbírsággal sújtották, ám azzal, hogy a Motorsport Világtanács elé terjesztették az ügyet, a komoly döntést az FIA-nak hagyták.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!