Megosztás:

Alonso nem fél az új időmérőtől

Egyedül a nézőket félti...
Egyedül a nézőket félti... © Honda

Fernando Alonso nem számít különösebb fennforgásra az időmérő edzésen, ugyanis véleménye szerint a csapatok gyorsan alkalmazkodni tudnak majd az új rendszerhez.

2006 óta először változik az időmérő szisztéma a Forma-1-ben, ugyanis idén – az izgalmak fokozása érdekében – érkezik a kieséses rendszer, ami annyit takar, hogy minden egyes szakasz végéhez közeledve, 90 másodpercenként kiesik a leglassabb versenyző, és így alakul ki a rajtrács.

Bár Alonso egyike volt azoknak, akik ellenezték a rendszer bevezetését, mert úgy gondolták, hogy az nem fog nagyobb izgalmat eredményezni, nem hiszi, hogy bármi problémája lenne majd a csapatoknak a hétvégi szezonnyitónak helyet adó Melbourne-ben.

„Rengeteg tehetséges és okos ember dolgozik a csapatoknál, akik ugyanúgy fogják értelmezni a dolgokat, hiszen egyetlen matematikai képlet létezik” – mondta a spanyol versenyző.

„A pilóták számára nem gondolom, hogy bármi változás lenne, hiszen mi mindig a leggyorsabb kört fogjuk teljesíteni, mikor eljön annak az ideje.”

Alonso azonban sokkal inkább aggódik amiatt, hogy milyen fogadtatást kap majd a rendszer a rajongóktól, akik túl komplikáltnak tarthatják az új szisztémát.

„Kívülről egy kicsit komplikáltabb, mert néhány verseny talán kell majd ahhoz, hogy mindenki megértse a rendszer működését” – folytatta.

„Nem hiszem, hogy szükség volt a változtatásra, mert a Forma-1 így is elég összetett, és most azt változtattuk meg, amit talán a legegyszerűbb volt megérteni, az időmérőt. Majd meglátjuk, hogy miként tudnak alkalmazkodni ehhez a nézők.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Niki Lauda szerint a hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon bevezetésre...

Hozzászólások

( komment)