Alonso: Nem unom az F1-et, de…

Fotó: McLaren
Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. Sunday, 13 May 2018. Fernando Alonso, McLaren. Copyright: Steven Tee/McLaren _2ST7525

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője tagadja, hogy unná a Forma-1-et – sőt, izgatottan várja 300. nagydíját, még akkor is, ha tudja, hogy nem az élmezőnyben fog harcolni.

Miután Alonso már nemcsak a Forma-1-ben keresi a kihívásokat, ráadásul a McLaren sem túlságosan versenyképes, sokakban felmerült a kérdés, hogy a spanyol pilóta élvezi-e egyáltalán a száguldó cirkuszban való szereplést.

„Nem unom” – nyilatkozta határozottan Alonso. „Ez nyilvánvalóan a motorsportok top versenysorozata. Ez az, amiről mindannyian álmodtunk, amikor még gokartoztunk.”

Ennek ellenére a kétszeres világbajnok nem áltatja magát sem azzal, hogy igazán izgalmas futamok vannak a Forma-1-ben, mert szerinte ez nem így van, a sport túlságosan kiszámítható lett.

„De az igaz, hogy az elmúlt években – amióta a turbó éra van – minden annyira megjósolható” – folytatta a spanyol. „Ez a 7. verseny, összesen 21 van, és mindannyian tudjuk, hogy mi lesz a következő 14 futamon. Ez szomorú a sport számára.

„Ez nem a Forma-1 ellen szól, és nem arról, hogy belefáradtam. Egyszerűen tudom, hogy idejövök, és a 7. és a 12. hely között fogok valahol harcolni, Abu Dhabiban pedig úgy fogom befejezni a szezont, hogy a 7. és a 12. pozíció között fogok küzdeni.”

Alonso ennek ellenére elkötelezett az F1 iránt, és egyelőre esze ágában sincs abbahagyni.

„Tavaly már aláírtam egy többéves szerződést. Még sok évem van” – mondta a spanyol.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!