Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nem unom az F1-et, de…

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője tagadja, hogy unná a Forma-1-et – sőt, izgatottan várja 300. nagydíját, még akkor is, ha tudja, hogy nem az élmezőnyben fog harcolni.

Miután Alonso már nemcsak a Forma-1-ben keresi a kihívásokat, ráadásul a McLaren sem túlságosan versenyképes, sokakban felmerült a kérdés, hogy a spanyol pilóta élvezi-e egyáltalán a száguldó cirkuszban való szereplést.

„Nem unom” – nyilatkozta határozottan Alonso. „Ez nyilvánvalóan a motorsportok top versenysorozata. Ez az, amiről mindannyian álmodtunk, amikor még gokartoztunk.”

Ennek ellenére a kétszeres világbajnok nem áltatja magát sem azzal, hogy igazán izgalmas futamok vannak a Forma-1-ben, mert szerinte ez nem így van, a sport túlságosan kiszámítható lett.

„De az igaz, hogy az elmúlt években – amióta a turbó éra van – minden annyira megjósolható” – folytatta a spanyol. „Ez a 7. verseny, összesen 21 van, és mindannyian tudjuk, hogy mi lesz a következő 14 futamon. Ez szomorú a sport számára.

„Ez nem a Forma-1 ellen szól, és nem arról, hogy belefáradtam. Egyszerűen tudom, hogy idejövök, és a 7. és a 12. hely között fogok valahol harcolni, Abu Dhabiban pedig úgy fogom befejezni a szezont, hogy a 7. és a 12. pozíció között fogok küzdeni.”

Alonso ennek ellenére elkötelezett az F1 iránt, és egyelőre esze ágában sincs abbahagyni.

„Tavaly már aláírtam egy többéves szerződést. Még sok évem van” – mondta a spanyol.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Friss hírek