Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nem vagyok büszke az időmérős körömre

Fotó: McLaren
„Nem túl büszke” szombati időmérős szereplésére a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, habár megszerzett rajtpozícióját igazán jónak tartja.

„Nem túl büszke” szombati időmérős szereplésére a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, habár megszerzett rajtpozícióját igazán jónak tartja.

A spanyol versenyző a 12. helyet szerezte meg a Mexikói Nagydíj kvalifikációján – a Szingapúri Nagydíj óta nem szerepelt ilyen jól F1-es időmérőn.

Habár az eredménnyel elégedett, Alonso elismerte, nincs túl jó szájíze mai szereplése kapcsán.

„Befejeztem a köröm és azt gondoltam, kár érte, mert nem volt olyan jó kör” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nagyon alulkormányzott volt az autóm az utolsó szett gumival, és keserédes szájízzel szeltem át a célvonalat. Amikor mondták, hogy 12. lettem, nagyon örültem, mert ez egy kiváló eredmény számunkra.

„Szóval összességében ez egy jó eredmény, de ahogy mondtam, amikor átszeltem a célvonalat, igazából egy olyan körön voltam túl, amire nem túl büszke az ember.”

Alonso azt mondja, erős versenyük lehet vasárnap, mivel elmondása szerint az autó jobban viselkedik sok üzemanyaggal.

„Úgy gondoltuk, hogy sokkal jobb a versenytempónk. Főleg pénteken látszott, hogy minden körben, amikor nem voltunk forgalomban, nagyon gyorsak voltunk. Szóval sokkal magabiztosabbak vagyunk a verseny kapcsán.”

„Jó helyzetből indulunk ahhoz, hogy pontokat szerezzünk vasárnap, szóval remélhetőleg el tudjuk végezni a munkát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek