Verstappen vs. Ocon

Alonso nem vár csodát Kínától

Nem vár csodát a hétvégi Kínai Nagydíjtól a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ezzel együtt bízik abban, sikerül a lehető legtöbbet kihozni a sanghaji megmérettetésből.


Nem vár csodát a hétvégi Kínai Nagydíjtól a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ezzel együtt bízik abban, sikerül a lehető legtöbbet kihozni a sanghaji megmérettetésből.

Alonso számára a gyengének mondott F2012-es ellenére remekül indult a szezon, hiszen Malajziában nyerni tudott, így két forduló után vezeti a világbajnoki tabellát.

A maranellói gárda több újítást is pályára visz majd hétvégén, Kínában, ám Alonso nem számít arra, hogy sikerül jelentősen javulniuk legfőbb riválisaikhoz képest.

„Kétségtelen, hogy nem számítottam arra, hogy Kínába érkezvén vezetni fogom a bajnokságot. Legalábbis az alapján nem, ahogy a téli tesztek mentek” – írta Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában.

„Ez azt jelenti, hogy jó munkát végeztük, sikerült kihasználni a rendelkezésünkre álló potenciált, és minden lehetőségből a legjobbat hoztuk ki.”

„Tudjuk, hogy az autónk nincs azon a szinten, amelyen szerettük volna, hogy legyen a szezont megelőzően, de mindenki remekül reagált a történtekre, egységként dolgozunk tovább – ez olyasvalami, amit az ember megkap egy igazi csapattól, mely szeretné elérni céljait.”

„Nem várok meglepetéseket ettől a versenytől összehasonlítva azzal, amit Ausztráliában és Malajziában láthattunk. Igaz, hogy közel három hét telt el, de ez nem jelenti azt, hogy elég időnk volt arra, hogy teljesen megváltoztassuk az autót. Lesz néhány kisebb újítás, de semmi jelentős, ráadásul arra számítunk, hogy a többi csapat is új elemekkel érkezik.”

A spanyol mindazonáltal hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek Kínában, és reméli, sikerül értékes pontokkal gyarapítani a csapat számláját.

„Semmit sem változtattunk hozzáállásunkon: jó eredményt akarunk elérni, magunkra kell koncentrálnunk, megpróbálunk tökéletesen teljesíteni, és kihasználni minden kínálkozó lehetőséget a hétvége során.”

„Nem akarom azt mondani, hogy ebben vagy abban a pozícióban szeretnénk célba érni, mert erre nem érdemes időt pazarolni. A maximumot kell nyújtanunk, és a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek