Alonso nem várta a csodát

Russian Grand Prix Practice
Fernando Alonso (ESP) McLaren MCL32 at Formula One World Championship, Rd4, Russian Grand Prix, Practice, Sochi Autodrom, Sochi, Krasnodar Krai, Russia, Friday 28 April 2017.

Már-már szokásos felállás, szokásosnak mondható McLaren-Honda. Na, és a szokásosnak mondható reakció Fernando Alonsótól.

A kétszeres világbajnok továbbra is szenved az autóval, az időmérőn csupán a 15. helyen végzett.

Megmondom őszintén, csodákat nem vártam a mai időmérőn.” – kezdte Alonso.

Tudtuk, hogy ez a pálya nagy hátrány lesz nekünk. Ha belegondolok reálisan, csak a Q2 volt számunkra a lehetséges, de sajnos, ott sem tudtunk előrébb kerülni…sőt!

Viszont az hihetetlen, hogy az egyenesekben mennyi időt veszítettünk. Az első szektorban azt hiszem, 1,3 másodperc volt, és kanyar csak ott van. A probléma ott kezdődik, ez látszik.

De ha az összképet nézzük, ez volt a maximum. A Q1 teljesen rendben volt, azzal nagyon elégedettek is vagyunk. Aztán voltak hibák, a részemről is, de ennél előrébb nem nagyon tudtunk volna kerülni.

Jelentős a hátrány a többiekhez képest, amint a spanyol is pontosan jól tud.

„2,5 másodperccel vagyunk lassabbak ezen a pályán az egyenesekben, ami óriási különbség. Ezzel nyilván korábban is tisztába voltunk, azelőtt, hogy idejöttünk volna, de teljesen más, amikor az időmérő edzésen szembesülsz ezzel… miközben ennél azért többet akarsz.

A McLaren-Honda másik pilótája, Stofell Vandoorne a 17. helyről rajtolhat holnap, s ez némi önbizalomra adhat okot a spanyolnak.

A csapattársamnál hét tizeddel jobb voltam, ugyanazzal az autóval. És hozzáteszem, olyan valakiről beszélünk, aki a Forma-1-es bemutatkozása előtt minden kategóriát megnyert. Szóval még midig jó formában érzem magam és a legjobbamat nyújtom.

S, hogy holnapra mit jósol Alonso?

Igyekszem a leginkább udvariasan válaszolni erre a kérdésre, de kicsit monoton ugyanazt felelni erre a kérdésre. Nagyjából az lesz a helyzet, mint a korábbi futamokon, és ugyanezt fogjuk látni Spanyolországban, Monacóban, Kanadában…

Már előre tudjuk, hogy a Mercedes és a Ferrari fog harcolni a győzelemért az idei szezonban, és a Red Bull próbál a dobogón végezni. A maradék pontokért harcban van a Williams. A többiek pedig próbálnak egy-egy pontot szerezni. Szóval mi a tökéletes versenyre törekszünk, de a korlátainkkal azért tisztában vagyunk.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!