Megosztás:

Alonso: Nem volt fénypontja az elmúlt 3 évnek

Alonso sokat vár a McLaren-Renault partnerségtől.
Alonso sokat vár a McLaren-Renault partnerségtől. © McLaren

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso azt mondja, nem igazán tudja megmondani, mi volt számára az elmúlt 3 év fénypontja, a McLaren és a Honda partnerségének idején ugyanis egyszer sem volt kielégítő a teljesítményük.

A patinás brit istálló jövőre már a Renault erőforrásaival folytatja F1-es szereplését, míg a Honda a Toro Rosso partnereként marad a száguldó cirkuszban.

Alonso pedig 2018-ban is a McLaren versenyzője lesz, és reményei szerint képesek lesznek felvenni a versenyt az élcsapatokkal.

Alonso csütörtökön, Abu Dhabiban elárulta, nehezen tud szép emlékeket felidézni az elmúlt 3 évből.

„Nehéz kiemelni versenyt, mert a teljesítmény soha nem volt meg” – mondta a spanyol, akinek legjobb eredményei három 5. hely volt 2015 és 2017 között.

„Még a tavalyi, monacói 5. hely sem volt olyan szórakoztató.”

Alonso mindazonáltal hozzátette, igyekszik pozitívan visszatekinteni az elmúlt évekre.

„Amit magammal viszek az elmúlt 3 évből, az a rendkívüli elkötelezettség és csapatszellem. Soha nem volt egyetlen egy ember sem, aki feladta volna a csapatnál.”

Alonso 2014-ben a Ferrarit hagyta ott azért, hogy a McLaren-Honda versenyzőjeként világbajnok legyen.

„Én személy szerint rendkívül sokat vártam a McLaren-Honda projektjétől. Ez volt az oka annak, hogy elhagytam a Ferrarit – mert a McLaren-Honda egy nagyon vonzó partnerség volt a korábbi sikereik miatt.”

„Az elmúlt 3 évben nem értük el azokat az eredményeket, amiket szerettünk volna, nem úgy teljesítettünk, ahogy vártuk, szóval ideje a változásnak.”

„Optimistán várom a 2018-as idényt – látva azt, amit a Red Bull csinál a Renault motorjaival. Van még némi hátrány, de összességében a dobogókért és győzelmekért küzdenek, és ez nagyon eltér attól, amit most mi csinálunk a McLarennél.”

„A barátaimnak és a második családomnak tartom a Renault-nál dolgozókat. Nagyszerű vállalat, nagyon jó motorjuk van. Nincsenek kétségeim.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Két új gumikeveréket vezet be 2018-ban a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli – jön a...

Hozzászólások

( komment)