Alonso nem zárja ki a győzelmet sem

Ugyan kiábrándítóan szerepelt a Koreai Nagydíj időmérő edzésén, Fernando Alonso nem zára ki annak lehetőségét, hogy a holnapi versenyen a győzelemért szállhat majd harcba.


Ugyan kiábrándítóan szerepelt a Koreai Nagydíj időmérő edzésén, Fernando Alonso nem zára ki annak lehetőségét, hogy a holnapi versenyen a győzelemért szállhat majd harcba.

Alonso csupán a hatodik rajtkockából vághat neki a vasárnapi viadalnak, miután a Ferrari képtelen volt felvenni a versenyt a pole pozíciót megszerző McLarennel, illetve a Red Bull-lal.

A spanyol versenyző azért sem lehet túl elégedett, mert ezúttal is kikapott csapattársától, Felipe Massától.

„Nem örülhetek a hatodik helynek, a pozíciónk viszont jól tükrözi jelenlegi helyzetünket: a McLaren és a Red Bull erősebb nálunk, emiatt pedig mi küzdhettünk meg az ötödik, illetve hatodik helyért. Így alakult a szombatunk, de holnap talán úgy végzünk majd, mint Suzukában, és ismét a győzelemért harcolhatunk majd” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Általában jó formában vagyunk, ha magas gumikopásról beszélünk, de itt nem túl világos a helyzet, mivel a szuperlágy abroncsok viselkedése hosszú etapon, illetve nagy üzemanyag-terhelés mellett még ismeretlen. Fontolgattuk, hogy rögtön a Q1-től kezdve ezeket a gumikat használjuk majd, de végül úgy döntöttünk, nem vállalunk túl nagy kockázatot.”

„Sajnos a pálya piszkos oldaláról kell rajtolnom, ami komoly hátrány lehet itt, szóval remélem, hogy nem veszítek pozíciót [Nico] Rosberggel szemben. Fél szemmel arra figyelünk majd, mi történik előttünk, és megpróbáljuk kiaknázni a stratégiában rejlő lehetőségeket.”

Alonso csapattársa, Felipe Massa mindazonáltal elégedetten nyilatkozott az időmérő után, és bízik abban, hogy holnap is jó munkát végezhet majd.

„Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel” – fogalmazott a brazil.

„Szerintem jó kört raktam össze az utolsó etapban, miután az elsőben ugyanazt a szett szuperlágy gumit használtam, mint a Q2-ben. Az a benyomásom, hogy sikerült javítanunk időmérős teljesítményünkön, de még mindig négy autó van előttünk, így a rajthelyek többé-kevésbé ugyanazok.”

„Elég sok a kétség a gumik elhasználódását tekintve, de az alapján, mit ma láttunk, legalább tudjuk, hogy nem olyan vészes, mint vártuk. Majd meglátjuk, hogy mennek a dolgok holnap. Magabiztos vagyok: ha semmi furcsa nem történik velem, mint az elmúlt néhány versenyen, akkor azt hiszem, jó munkát végezhetek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!