Alonso nemet mondott a Red Bullnak, mert nem hisz a csapat győzelmében

Fotó: McLaren
Spa-Francorchamps, Belgium. Saturday 25 August 2018. Fernando Alonso, McLaren, has his photo taken with an admirer. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _X4I8519

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, azért utasította el a Red Bull ajánlatát a 2019-es szezonra, mert nem volt meggyőződve arról, hogy esélyes lesz a győzelemre az osztrák istállóval.

Bár a Red Bull tagadja, Alonso határozottan állítja, az energiaital-gyárosok kétszer is megkeresték őt idén, és felajánlották, hogy szerződjön hozzájuk a következő idényre.

Alonso végül úgy döntött, az idei szezon végén befejezi F1-es pályafutását, így jövőre már nem lesz tagja a mezőnynek.

„Voltak más ajánlataim is. De nem hiszem, hogy az én céljaim, az én kihívásaim a következő évre az F1-ben vannak” – mondta Alonso.

„Az ajánlatok, amiket kaptam – beleértve a Red Bullét is –, nem a győzelemről szóltak. A teljesítményt tekintve mindegyik 1 másodpercre volt a pole-tól, ahogy azt láthattuk [a belgiumi időmérőn is].”

„Hogy az ötödik, hatodik, vagy hetedik helyen legyen, az nem nyújtja ugyanazt a kihívást, nem lelkesít annyira, mint más opciók, amiket az F1-en kívül találhatok 2019-ben.”

„Pár hónapja meghoztam a döntésemet, és ezzel rendkívül elégedett vagyok.”

A Red Bullnál elismerték, egy évtizeddel ezelőtt valóban szerették volna leszerződtetni Alonsót, a spanyol pedig azt mondja, több ajánlata is volt akkoriban – például a Toyotától és a Renault-tól is. Végül utóbbi csapathoz szerződött, 2010-re pedig aláírt a Ferrarihoz.

„Kissé stresszes időszak volt. Nagyjából 4 napom volt dönteni, és nagyon komolyan tárgyaltam a Ferrarival is. Akkoriban azt gondoltam, a Ferrari a legbiztonságosabb és legjobb opció számomra.”

„Büszke vagyok erre a döntésre. Ha az embernek van kristálygömbje, talán változtat az álláspontját, de ha nincs, nem fog nemet mondani a Ferrarinak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!