Alonso: Nyerni megyek az Indy 500-ra! - F1VILÁG.HU

Alonso: Nyerni megyek az Indy 500-ra!

HIRDETÉS
_O3I9825

Győzelmi reményekkel vág neki a május végi Indianapolis 500-nak a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző és a McLaren szerdán jelentette be, hogy Alonso nem lesz ott a májusi Monacói Nagydíjon, mivel a McLaren-Honda-Andretti autójával a legendás 500 mérföldes viadalon áll rajthoz.

A spanyol versenyző elárulta, szeretne a győzelemért harcolni május 28-án, célja ugyanis nem más, minthogy triplázzon, és a monacói F1-es győzelem mellett az Indianapolis 500-on és a Le Mans-i 24 óráson is nyerjen.

„A Monacói Nagydíjat kétszer nyertem meg, és a céljaim között szerepel a Triple Crown [a Monacói Nagydíj, az Indianapolis 500 és a Le Mans-i 24 órás] megnyerése, amit eddig csupán egyvalaki tudott elhódítani: Graham Hill” – mondta Alonso.

„Kemény kihívás ez, de készen állok rá. Azt nem tudom, Le Mans-ban mikor állhatok rajthoz, de egy napon szeretnék. Még csak 35 éves vagyok, rengeteg időm van rá.”

Alonso és a McLaren ügyvezetője, Zak Brown nemrég egy videóüzenetet is közzétett a Twitteren, melyben jól látszik a kétszeres világbajnok lelkesedése.

Hirdetés

„Hihetetlen, egy álmom válik valóra” – fogalmazott a spanyol. „Az Indy 500 egy elképesztő verseny, és remélhetőleg nyerhetünk, vagy legalábbis megpróbálhatjuk megnyerni. A McLaren-Hondával és az Andrettivel közösen megpróbáljuk kiélvezni, Kanadában pedig visszatérek [az F1-be].”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!