Alonso nyerte az első barcelonai edzést - F1VILÁG.HU

Alonso nyerte az első barcelonai edzést

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso végzett az élen a Forma-1-es Spanyol első szabadedzésén. A spanyol mögött a címvédő Vettel, valamint a sauberes Kamui Kobayashi zárt.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso végzett az élen a Forma-1-es Spanyol első szabadedzésén. A spanyol mögött a címvédő Vettel, valamint a sauberes Kamui Kobayashi zárt.

Háromhetes pihenő után bőgtek fel újra a Forma-1-es autók motorjai, Barcelonában ugyanis az első szabadedzéssel megkezdődött a Spanyol Nagydíj programja.

Ahogy arra számítani lehetett, kedvező időjárás és száraz pálya fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét Katalóniában, és miután a legtöbb csapat komoly újításokkal érkezett a bajnokság ötödik fordulójára, ez nyilván nagyon hasznos volt számukra.

A legjobb köridőt a Ferrarival versenyző Fernando Alonso futotta meg, aki bő egy óra után teljesítette csak első mért körét az első tréningen. A Ferrari a többi csapathoz hasonlóan számos újítással érkezett a Spanyol Nagydíjra, melytől azt várja, sikerül közelebb kerülnie legfőbb riválisaihoz.

Alonso mögött a címvédő Sebastian Vettel zárt a második helyen, hátránya közel 4 tizedmásodperc a spanyollal szemben, míg a harmadik pozícióban meglepetésre a sauberes Kamui Kobayashi zárt.

Jól szerepelt a nyitóedzésen a McLaren versenyzője, Jenson Button is, hiszen negyedik lett, hátránya azonban már bő fél másodperc az élen végző Alonso mögött. A tréning meglepetésembere kétségkívül a Williams tartalékosa, Valtteri Bottas volt, aki Bruno Senna helyett ülhetett autóba délelőtt. A finn tehetség az ötödik legjobb időt futotta meg, így Schumacher, Grosjean és Hamilton előtt zárt.

A legjobb tíz helyezett sorrendje Kimi Räikkönen, valamint a force indiás Nico Hülkenberg nevével egészült ki.

A Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa tizenkettedikként zárt, ám a délelőtti eredmények nem túl reprezentatívak, már csak azért sem, mert a Red Bullnál, illetve a Mercedesnél is komoly különbségek mutatkoztak a versenyzők között. Webber tizenharmadik, Nico Rosberg pedig csak tizennegyedik lett.

A sereghajtók közül a Caterham bizonyult a legjobbnak: Vitaly Petrov tizenkilencedik lett, megelőzve Timo Glockot, valamint a Kovalainen helyett köröző Alexander Rossit. A sort a HRT duója zárta.

Hirdetés

A második szabadedzést délután 2 órakor tartják majd Spanyolországban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!