Alonso nyerte az első edzést Monacóban - F1VILÁG.HU

Alonso nyerte az első edzést Monacóban

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso végzett az élen a Monacói Nagydíj csütörtök délelőtti szabadedzését. A spanyolt a lotusos Romain Grosjean, valamint Sergio Perez követte.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso végzett az élen a Monacói Nagydíj csütörtök délelőtti szabadedzését. A spanyolt a lotusos Romain Grosjean, valamint Sergio Perez követte.

Napos, száraz időben, a szokásoknak megfelelően csütörtökön vette kezdetét a versenyhétvége Monte-Carlo utcáin.

A szűk, technikás pályán a legjobb köridőt délelőtt a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso érte el: a spanyol versenyző 1:16.265-es köridővel száguldott körbe Monacóban, míg a második helyen a Lotusszal kiválóan teljesítő Romain Grosjean zárt. A harmadik helyre nem más, mint a tavalyi időmérőn horrorisztikus balesetet szenvedett Sergio Perez érkezett meg.

Az első szabadedzést a negyedik helyen zárta a hétvége egyik favoritjának tartott Lewis Hamilton, míg őt a spanyolországi győztes Pastor Maldonado követte. Jól szerepelt a másik Ferrarival Felipe Massa is, a brazil fél másodperces hátránnyal lett hatodik, megelőzve Kamui Kobayashi Sauberjét, illetve Jenson Button McLarenjét.

Bár a szabadedzésekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, meglehetősen gyengén kezdett a Red Bull, illetve a Mercedes duója: Vettel és Webber a kilencedik, illetve tizenharmadik helyen zárt, míg Rosberg és Schumacher a tizedik, valamint a tizenegyedik pozícióban zárta a gyakorlást.

A legrosszabbul kétségkívül a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen zárt, aki délelőtt csupán egy installációs kört tett meg a pályán. A finn a kormányrendszerre panaszkodott az edzés elején, a csapat pedig úgy döntött, elvégzi a szükséges változtatásokat.

Az edzés egyébként néhány perccel lerövidült, nem sokkal a leintés előtt ugyanis piros zászlóval meg kellett szakítani a körözést, mivel Heikki Kovalainen autója motorhiba miatt megállt a pályán az alagút után.

A versenyzők délután 2 órakor folytatják majd a körözést, ekkor kezdődik a Monacói Nagydíj második edzése.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!