Alonso nyerte az év első edzését Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Alonso nyerte az év első edzését Melbourne-ben

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén. A címvédő Vettel csak hetedik Hamilton alatt fél kör után megállt a Mercedes.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén. A címvédő Vettel csak hetedik Hamilton alatt fél kör után megállt a Mercedes.

Magyar idő szerint péntek hajnalban megkezdődött a Forma-1 2014-es szezonja az ausztráliai Albert Parkban: 11 csapat 22 versenyzője kezdte meg a 19 versenyen át tartó hajszát.

A nagy kérdés továbbra is az, melyik csapat alkalmazkodott a legjobban a radikálisan új szabályokhoz, és ki lesz az, aki a legkevesebb technikai problémával tudja abszolválni az év első versenyhétvégéjét.

A pénteki első szabadedzés ebben a tekintetben azért okozott némi meglepetést, a téli teszteken ugyanis rendkívül megbízhatóan teljesítő Mercedes már fél kör után megállt Lewis Hamilton alatt.

Információink szerint az olajnyomást jelző szenzor hibásodott meg és állította le a motort, a csapat tehát fellélegezhetett a kezdeti bizonytalanság után. Ami viszont tény, az első másfélórás gyakorlást a 2008-as év világbajnoka körözés nélkül zárta, így lesz hova felzárkózni a második gyakorlás során.

A leggyorsabb az első szabadedzésen a Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso lett, ő 1 perc 31,840 másodperces idővel zárt az élen, fél másodperccel megelőzve a mclarenes Jenson Buttont.

Hirdetés

Remekül szerepeltek a nyitótréningen a Williams versenyzői is: Felipe Massa harmadik, Valtteri Bottas pedig negyedik lett, őket Daniel Ricciardo követte a Red Bull-lal, aki 26 kört tett meg az első edzésen.

Az ausztrál csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel hetedik lett, őt Nico Rosberg előzte még meg a Mercedesszel. A nyolcadik pozícióban a McLaren újonca, Kevin Magnussen, míg a kilencedikben Kimi Räikkönen zárt a Ferrarival. A legjobb tíz helyezett sorrendje Jean-Eric Vergne nevével egészült ki, aki az edzés utolsó másodperceiben a kavicságyat is meglátogatta.

A tréningen komolyabb incidensek nem borzolták a kedélyeket, bár bőven voltak, akik elhagyták a pályát hosszabb-rövidebb időre.

A Force India versenyzői, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez a tizenegyedik, illetve tizenkettedik helyen végeztek, őket Daniil Kvyat, Esteban Gutiérrez és Adrian Sutil követte.

Önmagukhoz képest jól szerepeltek a Marussia autói is: Jules Bianchi tizenhatodik, Max Chilton tizenhetedik lett.

Marcus Ericsson, Lewis Hamilton, Kamui Kobayashi, illetve a két Lotus, Pastor Maldonado és Romain Grosjean mért kör nélkül zárta a nyitótréninget. Az enstone-i gárda számára tehát kiábrándítóan indult a hétvége, Maldonado alatt ráadásul meghibásodott az E22-es versenygép abban a két körben, amit pályán töltött.

A hétvége programja magyar idő szerint fél 7-kor folytatódik Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!