Alonso nyitott az élen az Amerikai Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Alonso nyitott az élen az Amerikai Nagydíjon

HIRDETÉS

Fernando Alonso végzett az élen a hatalmas köd miatt a tervezettnél fél órával később megkezdett első szabadedzésen Austinban. A Ferrari spanyolját Button és Bottas követte. Vettel az utolsó helyeken.



Fernando Alonso volt a leggyorsabb az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén, ami a hatalmas köd miatt a tervezettnél csak később kezdődött el, majd egyszer még félbe kellett szakítani, ugyanis „probléma” volt a mentőhelikopterrel.

A Ferrari spanyol versenyzője 1:38.343-as idővel végzett az élen, Jenson Button (McLaren), és Valtteri Bottas (Williams), előtt, akiket Esteban Gutierrez (Sauber) és Nico Rosberg (Mercedes) követett az első ötben.

Az idei év világbajnoka, Sebastian Vettel elég lassú rajtot vett, csak a 18. pozícióban zárta a tréninget.

A nagy köd miatt az edzést a tervezettnél 40 perccel később kezdték csak meg, ugyanis nem voltak megfelelőek a körülmények ahhoz, hogy szükség esetén a mentőhelikopter akcióba léphessen, így lerövidítették a menetrendet.

Button volt az első, aki mért kört teljesített, mikor piros zászlóval ismét leintettél a tréninget, mondván további probléma van a mentőhelikopterrel, amiről később kiderült, hogy nem volt a helyszínen.

Az óra ekkor 45 percen állt, azaz ennyi idő volt vissza. Ugyan pörögtek a percek, az edzés 32 perccel a leintés előtt indult ismét újra, amint megérkezett a helikopter a pályára.

Alonso szinte azonnal az élre repítette Ferrariját, hogy folytatódott az edzés, ahol végig ő maradt az első helyen.

Kimi Räikkönen helyettese, Heikki Kovalainen a 13. helyen zárt a Lotusszal, nem sokkal lemaradva csapattársa, Romain Grosjean mögött.

Hirdetés

A Toro Rosso új szerzeménye, Daniil Kvyat sikeresen teljesítette első edzését leendő csapatával. Az orosz pilóta a 17. pozícióban végzett, közvetlenül márkatársa, Daniel Ricciardo mögött.

A helyi hős, Alexander Rossi, aki először gördülhetett pályára F1-es versenygéppel hazai közönsége előtt, a 19. helyen végzett a Caterhammal.

A Marussia tartalékosa, Rodolfo Gonzalez nevéhez fűződik az egyetlen incidens a pályán, mikor vélhetően egy technikai probléma miatt leállt autójával a pályán, két perccel a tréning vége előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!