Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nyitva hagyom az ajtót az F1-es visszatéréshez

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Ugyan az idei szezont követően elköszön a Forma-1-től, Fernando Alonso nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba.

A spanyol versenyző múlt héten jelentette be, nem hosszabbítja meg szerződését a McLarennel, és 2019-ben már nem lesz tagja az F1-es mezőnynek.

Alonso a Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchampsban a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, bár magabiztos döntésével kapcsolatban, ő sem tudhatja, mit hoz a jövő.

„Az élet gyorsan változik” – mondta a McLaren versenyzője.

„Számomra ez most egy búcsú, de ki tudja? Gyorsan változnak a dolgok. Nyitva hagyom az ajtót, mivel nem tudom, mit hoz a jövő.”

Alonso utoljára 2013-ban, a Ferrari színeiben tudott F1-es versenyt nyerni, elmondása szerint pedig a sportág kiszámíthatósága döntő szerepet játszott abban, hogy végül a búcsú mellett döntött.

„Nem maradtam, mert csupán két csapat tud most nyerni, ők pedig saját versenyzőikkel folytatják a következő években.”

„Amikor az ember évek óta ugyanarra a helyre érkezik, ugyanazokat a dolgokat ismétli és ugyanazokkal az emberekkel találkozik, eljön a nap, amikor már nem izgatják annyira a kihívások – ez az oka.”

Alonso egyébként Spában elárulta azt is, a Red Bull többször is ajánlatot tett neki az idei szezonban.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek