Alonso: Nyitva hagyom az ajtót az F1-es visszatéréshez

Fotó: McLaren
Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France. Saturday 23 June 2018. Fernando Alonso, McLaren, in his cockpit. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST4776

Ugyan az idei szezont követően elköszön a Forma-1-től, Fernando Alonso nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér a száguldó cirkuszba.

A spanyol versenyző múlt héten jelentette be, nem hosszabbítja meg szerződését a McLarennel, és 2019-ben már nem lesz tagja az F1-es mezőnynek.

Alonso a Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchampsban a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, bár magabiztos döntésével kapcsolatban, ő sem tudhatja, mit hoz a jövő.

„Az élet gyorsan változik” – mondta a McLaren versenyzője.

„Számomra ez most egy búcsú, de ki tudja? Gyorsan változnak a dolgok. Nyitva hagyom az ajtót, mivel nem tudom, mit hoz a jövő.”

Alonso utoljára 2013-ban, a Ferrari színeiben tudott F1-es versenyt nyerni, elmondása szerint pedig a sportág kiszámíthatósága döntő szerepet játszott abban, hogy végül a búcsú mellett döntött.

„Nem maradtam, mert csupán két csapat tud most nyerni, ők pedig saját versenyzőikkel folytatják a következő években.”

„Amikor az ember évek óta ugyanarra a helyre érkezik, ugyanazokat a dolgokat ismétli és ugyanazokkal az emberekkel találkozik, eljön a nap, amikor már nem izgatják annyira a kihívások – ez az oka.”

Alonso egyébként Spában elárulta azt is, a Red Bull többször is ajánlatot tett neki az idei szezonban.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!