Alonso örül annak, hogy Massa feljavult - F1VILÁG.HU

Alonso örül annak, hogy Massa feljavult

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy véli, csapata számára nagyon jó hír az, hogy Felipe Massa ismét remek formában teljesít a versenypályán.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy véli, csapata számára nagyon jó hír az, hogy Felipe Massa ismét remek formában teljesít a versenypályán.

A brazil pilóta sokat küszködött az elmúlt években, tavaly pedig kis híján ülését is elveszítette a patinás olasz istállónál. Formajavulásának hála azonban végül az istálló szerződést hosszabbított vele, így idén is Alonso csapattársaként versenyezhet a Forma-1-ben.

„Már az elmúlt évben is nagyon szoros volt vele a küzdelem” – mondta Alonso. „Tudom, hogy az eredmények tekintetében önök nem neveznék ezt szorosnak, de Felipe sokszor balszerencsés volt, olykor belekerült incidensekbe, és voltak mechanikai problémái is.”

„Szóval sokkal szorosabb volt az elmúlt három évben, mint azt a pontok mutatták.”

A spanyol versenyző kifejtette, azt, hogy csapattársa ilyen komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, egyáltalán nem fenyegetésként éli meg, hiszen úgy érzi, a csapatnak ez mindenképp jót tesz.

„Ez egy remek hír a csapatnak, és persze keményen meghajtjuk majd egymást. A csapat részéről ez a legjobb, ami történhet, mert szükség van arra, hogy legyen némi küzdelem az istállón belül. Meg kell osztanunk az információkat, és úgy gondolom, hogy minden adat, amit az edzéseken, az időmérőkön gyűjtünk, nagyon hasznos lesz, hiszen összehasonlíthatjuk és elemezhetjük azokat, hogy még jobbak legyünk.”

Massa hozzátette, úgy érzi, idén sokkal könnyebb dolga van, a Ferrari autójával ugyanis egész egyszerűen könnyebb bánni, mint 2012-ben.

„Tavaly nagyon nehéz volt megérteni az autót, sokat küszködtem” – nyilatkozta a 31 esztendős versenyző. „Ha valami olyasmivel kell dolgoznod, amiben nem érzed kényelmesen magad, akkor lehet, hogy nem tudsz összerakni egy tökéletes kört.”

„Teljesen világos, hogy tavaly nem éreztem jól magam az autóban, mint ahogy tavalyelőtt sem. Ráadásul balszerencsés is voltam, és engem is körülvettek negatív dolgok. Sok dolog nem a megfelelő irányba haladt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!