Alonso reméli, a végsőkig harcban lesz az elsőségért

Annak ellenére, hogy előnye 4 pontra fogyatkozott a világbajnoki összetettben, Fernando Alonso abban bízik, egészen a szezonzáróig harcolhat majd a bajnoki elsőségért.


Annak ellenére, hogy előnye 4 pontra fogyatkozott a világbajnoki összetettben, Fernando Alonso abban bízik, egészen a szezonzáróig harcolhat majd a bajnoki elsőségért.

A spanyol legfőbb üldözője, Sebastian Vettel remek formában érkezhet meg a következő nagydíj helyszínére, Koreába, hiszen az elmúlt két versenyen ellentmondást nem tűrő produkcióval nyerni tudott.

Alonso azonban optimista, és reméli, a következő versenyeken eredményesen szerepelhet majd.

„Meggyőződésem, hogy a végsőkig harcban lehetünk” – mondta a spanyol a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Ugyanazok az emberek dolgoznak az autón, akik eddig is, szóval nem látom okát annak, miért ne végezhetnék ismét jól a munkájukat. Ne felejtsük, továbbra is vezetem a pontversenyt! És azért, mert jelentősen javítottunk az autón az évad kezdete óta, és sikerült mindig kihozni belőle a legtöbbet.”

„Semmit sem kaptunk ajándékba, sőt, ami azt illető, Spában és Suzukában olyan eredményektől fosztottak meg minket, melyek karnyújtásnyira voltak. Nem afféle isteni csoda, hogy ebben a pozícióban vagyunk.”

Alonso elmondta, az elmúlt versenyeken látott gyengélkedés nem annak köszönhető, hogy a Ferrari jelentősen lemaradt volna a fejlesztési versenyben – például a Red Bull-lal szemben –, hanem annak, hogy idén a legtöbb csapat hullámzó teljesítményt nyújt.

„Monzában olyan autónk volt, mely elég erős volt az első rajtkocka megszerzéséhez, Szingapúrban viszont lemaradtunk egy kicsit, és Suzukában is küszködtünk – még akkor is, ha Felipe [Massa] nagyon versenyképes volt a futamon. Ha a Red Bulllok tempóját nem is tudtuk felvenni, a mezőny többi tagjával azért harcolhattunk.”

„Idén tehát a hullámzó teljesítmény a jellemző: Japánban a McLaren kevésbé tűnt versenyképesnek, mint a korábbi futamokon, míg a Red Bull javult, akárcsak a Sauber.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!