Fotó: McLaren
Hírek

Alonso reméli, közel lehetnek a Q3-hoz az időmérőn

Bár az első edzésen még új elemeket tesztelt, a pénteki második gyakorláson már igyekezett a lehető legjobban felkészülni a Brit Nagydíj kihívásaira a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző végül a 6. legjobb idővel zárta a napot, elmondása szerint pedig elégedett.

A McLaren versenyzője azt mondja, mivel rövid idő alatt három versenyt is rendeznek, nem sok lehetőség van az autó fejlesztésére.

„Kétségkívül pozitív pénteki napunk volt” – mondta a kétszeres világbajnok, aki nagyon szoros küzdelemre számít a középmezőnyben.

„Kipróbáltunk néhány elemet a jövőre való tekintettel, ami azt jelenti, hogy az első edzésen feláldoztunk némi pályaidőt. A második gyakorláson az autó remekül működött, elvégeztünk néhány gumitesztet. Viszont egyértelmű, hogy az autónk szinte olyan, mint Franciaországban és Ausztriában volt.”

„Az elmúlt 11 napban háromszor versenyeztünk, szóval a teljesítmény és az erő nem nagyon lehet eltérő. Ez pedig azt jelenti, hogy szombaton nagyon szoros lesz a középmezőny. Két tizedmásodperc teljesen megváltoztathatja az ember időmérőjét, hiszen kieshetsz a Q1-ben, de lehetsz akár 7. is. Remélhetőleg közelebb leszünk a Q3-hoz, mint az elmúlt pár versenyen, de majd szombaton kiderül.”

Alonso szerint Silverstone-ban minden adott egy kiváló versenyhez.

„A pálya jó állapotban van, az aszfalt jobb, kevésbé hepehupás, és több a tapadás. A harmadik DRS-zóna talán lehetőséget kínál majd nekünk a versenyen is, és az időjárás is nagyszerű. Szóval szerintem minden adott ahhoz, hogy egy jó futamot lássunk.”

Szólj hozzá!