Alonso reméli, sikerül egy jó kört összeraknia az időmérőn

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Nehezen indult a Forma-1-es Monacói Nagydíj a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára.

A McLaren versenyzője a csütörtöki nyitóedzés jelentős részét a garázsban töltötte egy technikai probléma miatt, délután azonban már sokat körözhetett Monte-Carlo utcáin.

Alonso végül a 9. legjobb idővel zárta a napot, reményei szerint pedig tovább gyorsulhatnak majd.

„Nehéz nap volt” – mondta a spanyol versenyző.

„Az első edzésen problémám volt a fékekkel, ezért a délelőtt nagy részét elveszítettük. Ez igazán kiábrándító volt, mert itt a lehető legtöbb kört meg kell tenned, hogy meglegyen az önbizalmad. A srácok a garázsban remek munkát végeztek, és az autó teljesen készen állt a második edzésre, ahol sikerült visszanyernem néhány elvesztett kört.”

„Mivel a pálya folyamatosan javult, teljesen más autót kellett vezetni az első és a második edzésen, és egy teljesen új lesz majd az időmérőn, ahol 2 másodperccel gyorsabbak eszünk. Szóval fontos, hogy alkalmazkodjunk – rugalmasnak kell lennünk.”

Alonso hozzátette, nagyon bízik abban, hogy sikerül jó kört összeraknia a szombati időmérő edzésen.

„Itt az időmérő a verseny 99 százalékát jelenti, szóval ha összerakunk egy jó kört szombaton, a futam egy kicsit könnyebbé válik.”

„Tovább gyorsulhatunk. Remélhetőleg sikerül jó kört összeraknunk szombaton.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek