Megosztás:

Alonso rendkívül elégedett a McLaren tempójával

Alonsóék könnyedén bejutottak a Q2-be.
Alonsóék könnyedén bejutottak a Q2-be. © McLaren Honda

Nagyon elégedett volt új autójának melbourne-i teljesítményével a McLaren csapata – a gárda versenyzői, Fernando Alonso és Jenson Button a tizenkettedik és tizenharmadik rajtpozíciókat szerezték meg.

A tavalyi évadnyitón a McLaren versenyzői csak az utolsó pozíciókat szerezték meg a kvalifikáción, idén viszont könnyedén bejutottak a Q2-be.

„Szuperboldog vagyok az autóval, mert sokkal versenyképesebb volt annál, mint amire számítottunk a tesztek után, és ez a legjobb hír!” – mondta Alonso.

„Folyamatosan a legjobb tízben voltunk, 1,2 másodperccel lemaradva a Mercedestől, és ez óriási meglepetés volt.”

„Nem reménykedtem abban, hogy bejutunk a Q3-ba, hiszen az egy nagyon exkluzív csoport. Mindössze nyolc autó fér be, és a későbbiekben mindenképp erre kell törekednünk.”

„Amikor új gumijaink voltak, a 10. helyen álltunk [Daniel] Ricciardo és több olyan versenyző előtt, akikről nem gondoltuk, hogy megszorongathatunk. Szóval nagyon elégedett vagyok. Ha lett volna még egy szett gumink, közelebb kerülhettünk volna a Q3-hoz is.”

Alonso csapattársa, Jenson Button azt mondja, a holnapi versenyen előrébb is végezhetnek.

„A 12. és 13. hely valamivel jobb annál, mint amiben reménykedtem” – mondta a brit.

„Szóval nem gondolom, hogy ez egy rossz eredmény. Sokkal jobb például a tavalyinál. De azt hiszem, a versenytempónk talán jobb lesz, mint az időmérős sebességünk.”

„Ez is sokat változott tavaly óta. A hibrid rendszert is hatékonyan tudjuk használni, majdnem olyan jól, mint bárki más. És ez előnyünkre válhat a futamon, főleg a hosszabb pályákon – itt talán annyira nem, de Bahreinben mindenképp.”

Button hozzátette, szerinte a pontszerzés elérhető lesz holnap.

„Összejöhet – ez lesz ugyanis az első verseny, sok minden elsülhet balul, de mindenkinek mennek majd simán a dolgai. A WIlliamsszel nem tudunk harcba szállni, de szerintem kellemes meglepetés, milyen közel kerültünk hozzájuk, és például a Force Indiához.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nico Rosberg nem örül, hogy csapattársa mögé szorult az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, így...

Hozzászólások

( komment)