Alonso: Rengeteg a potenciál az új Ferrariban - F1VILÁG.HU

Alonso: Rengeteg a potenciál az új Ferrariban

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy a várakozásoknál gyengébben kezdte az évet, Fernando Alonso szerint pánikra semmi ok, ugyanis rengeteg a potenciál az idei Ferrariban, persze azt még elő kell hozni belőle.


Annak ellenére, hogy a várakozásoknál gyengébben kezdte az évet, Fernando Alonso szerint pánikra semmi ok, ugyanis rengeteg a potenciál az idei Ferrariban, persze azt még elő kell hozni belőle.

Az olasz gárda egy eredményes tesztszezon után magabiztosan utazhatott a szezonnyitónak helyet adó Ausztráliába, azonban nagy meglepetésre sem a Red Bull, sem a McLaren alakulatával nem tudta felvenni a harcot a hétvégén.

Alonso a negyedik helyen fejezte be a futamot, fél perces lemaradásban a győzelmet simán megszerző Sebastian Vettel mögött, ám a spanyol biztos abban, hogy a Ferrari már ezen a hétvégén feltámad, hiszen rengeteg tartalék van idei autójában.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy javítanunk kell a teljesítményünkön, azonban azt is tudjuk, hogy végül is nem volt olyan borzalmas az eredmény a szezonnyitón” – mondta a spanyol világbajnok a Ferrari hivatalos weboldalán közzétett nyilatkozatában.

„Bár csak kisebb újításokkal készülünk a következő versenyre, szóval nincs olyan dolog, amire azt mondhatnánk, hogy az komoly előrelépést eredményez, véleményem szerint eredményesek leszünk Malajziában.”

„Továbbra is koncentráltnak kell maradnunk, és meg kell értenünk, hogy miként tudnánk kihozni a 150° Italiából a benne rejlő potenciált, ugyanis meggyőződésem, hogy még rengeteget tartalék van az autóban.”

A spanyol versenyző azt is bevallotta, hogy egy kissé aggódik a hétvégi időjárás miatt, mert jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy mindhárom napon jó esélye van a trópusi viharoknak, amik igencsak megfűszerezhetik a dolgokat Sepangban.

„Az a tény, hogy hihetetlen gyorsan változhatnak a körülmények ezen a helyszínen, még nagyobb stresszt jelent a csapatoknak a felkészülésben” – magyarázta.

„Verőfényes napsütésből hirtelen esőre fordulhat az idő, így minden eshetőségre fel kell készülnöd, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudj. Ez nem csak nekünk, pilótáknak jelent problémát, hanem az egész csapatnak, hiszen némely esetben B, C, sőt akár D tervre is fel kell készülnöd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!