Alonso: Rossz stratégiát választott a Ferrari - F1VILÁG.HU

Alonso: Rossz stratégiát választott a Ferrari

HIRDETÉS

Fernando Alonso bevallotta, hogy a Ferrari hatalmasat hibázott, mikor Mark Webber korai kerékcseréjére reagálva, már a futam 14. körében kihívták a bokszba, ugyanis emiatt eset vissza a mezőnyben, és bukta el az idei bajnoki címet.


Fernando Alonso bevallotta, hogy a Ferrari hatalmasat hibázott, mikor Mark Webber korai kerékcseréjére reagálva, már a futam 14. körében kihívták a bokszba, ugyanis emiatt eset vissza a mezőnyben, és bukta el az idei bajnoki címet.

Alonso a negyedik pozícióban haladt, és a bajnoki cím megszerzéséhez elég lett volna itt befejeznie a versenyt, ha Sebastian Vettel nyer, ám a Ferrari már korán kihívta a bokszba, hogy a legnagyobb ellenfelének hitt Mark Webber előtt maradjon, ám nem számolt Nico Rosberggel és Vitaly Petrovval, akik már a második körben, a biztonsági autós fázisban teljesítették kiállásukat.

A spanyol versenyző ugyan Webber elé tért vissza, azonban Rosberg és Petrov átlépett rajta, és bármilyen keményen is hajtott, képtelen volt áthámozni magát a Renault orosz újoncán, csúnyán beragadt mögé, így a végén még Robert Kubica is elment mellette, aki egy igen hosszú első etapon volt.

„Szomorú érzés, de nem nagyon tudunk mit tenni” – mondta Alonso. „A verseny nem úgy alakult számunkra, ahogy azt terveztük.”

„Először is Petrov úgy döntött, hogy már korán teljesíti kötelező kiállását, ami egy kicsit váratlan volt, és aztán Webber is korán kihajtott új gumikért, így egy olyan helyzetben találtuk magunkat, hogy döntenünk kellett, melyikük ellen védekezünk.”

„Úgy döntöttünk, hogy Webbert próbáljuk magunk mögött tartani. Ez talán nem a legjobb döntés volt, de általában nagyon könnyű a stratégiát kitalálni a verseny után. Utólag már képtelenek vagyunk bármin is változtatni.”

„Valaki jobb munkát végzett nálunk, és most több pontja van a bajnokságban, szóval csakis gratulálni tudunk neki.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem volt olyan helyzetben, hogy felülbírálja csapata döntését, hiszen a pilótafülkében nem álltak a rendelkezésére olyan adatok és információk, amik alapján értelmes döntést tudott volna hozni, így a csapatra hagyatkozott.

„Nem volt időm a gondolkodásra” – magyarázta. „Láttam, hogy Webber kiáll, ahogy Felipe (Massa) is tette. Webber aztán időt nyert velem szemben, szóval számunkra nem nagyon létezet más megoldás, mint az, hogy követjük a stratégiáját.”

Hirdetés

„Vagy úgy döntünk, hogy mi is kiállunk, és akkor Webber előtt maradunk, vagy maradunk a pályán, és akkor később félő, hogy elénk kerül. Nagyon nehéz helyzetben voltunk.”

„A verseny után láthattuk, hogy talán ha kint maradunk, ahogy azt Jenson (Button) is tette, akkor az elég lett volna ahhoz, hogy megtartsuk a negyedik helyünket. Azonban nem lehet tudni, hogy a lágyabb keverékek mennyire koptak volna, sőt az is lehet, hogy még több autó elment volna mellettünk, ha még tovább kint maradunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!