Alonso Schumacher előtt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonso Schumacher előtt Barcelonában

HIRDETÉS

Fernando Alonso végzett az élen az e heti tesztek harmadik napján Barcenolában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a Spanyol Nagydíjra. A második helyen a nagy visszatérő, Michael Schumacher landolt a Ferrarival.

Fernando Alonso végzett az élen az e heti tesztek harmadik napján Barcenolában, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a Spanyol Nagydíjra. A második helyen a nagy visszatérő, Michael Schumacher landolt a Ferrarival.

Alonso második napja teszteli a Renault újításait és legjobb idejét nem sokkal az ebédszünet előtt futotta meg a slick gumikon.

“Jó volt a napom és elégedett vagyok a fejlesztésekkel” – mondta Alonso. “Tovább kell fejlődnünk, mert ellenfeleink is sokat javultak. Nagyon nehéz lenne megmondani, hol állunk hozzájuk képest. Élveztem a slick gumik használatát, kiváló tapadást biztosítottak.”

Michael Schumacher ismét visszatért a Forma-1-be, és a második helyen zárta a mai tesztnapot a Ferrarival. A német versenyző a Bridgestone különböző keverékű slick abroncsait tesztelte az F2008-as egy módosított változatával, amely a jövő évi aerodinamikai csomaggal volt felszerelve.

Adrian Sutil tovább szárnyalt a Force Indiával és a harmadik helyen zárta a mai tesztnapot. A német versenyző legjobb idejét slick gumikon és az idei aerodinamikai csomaggal futotta meg, miután egy kuplungprobléma miatt sok időt vesztett a délelőtti edzésen.

“Ez volt az első alkalom, hogy az idei évben slick gumikon futottam, a Bridgestone új termékei lenyűgöztek. Fantasztikus volt a tapadásuk, de a nagy kanyarsebességek komoly megterhelést jelentettek nyakizmaimnak” – mondta Sutil.

Lewis Hamilton, Mark Webber, Jarno Trulli és Sebastien Bourdais az egész nap folyamán a bordázott gumikkal futottak.

A Scuderia Toro Rosso számára idő előtt befejeződött a mai tesztnap, ugyanis Bourdais csúnyán összetörte az új autót a kilences kanyarban. A BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica, szintén falnak csapta autóját a hetes kanyarban a délután folyamán.

Teszteredmények, Barcelona, 3.nap

 1. Fernando Alonso     Renault               1:18.483    100
 2. Michael Schumacher  Ferrari               1:19.323     83
 3. Adrian Sutil        Force India-Ferrari   1:19.424    102
 4. Robert Kubica       BMW-Sauber            1:19.785    112
 5. Nico Rosberg        Williams              1:19.841     65
 6. Rubens Barrichello  Honda                 1:19.920    141
 7. Lewis Hamilton      McLaren-Mercedes      1:20.591    102
 8. Sebastien Bourdais  Toro Rosso-Ferrari    1:20.715     71
 9. Mark Webber         Red Bull-Renault      1:20.849     87
10. Jarno Trulli        Toyota                1:20.867     90

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!