Alonso: Semmi ok a pesszimizmusra

Bár a tavalyi évben nem sok babér termett számára, a Ferrari magabiztosan várhatja az idei szezont, legalábbis Fernando Alonso szerint, aki úgy érzi, minden okuk megvan az optimizmusra.


Bár a tavalyi évben nem sok babér termett számára, a Ferrari magabiztosan várhatja az idei szezont, legalábbis Fernando Alonso szerint, aki úgy érzi, minden okuk megvan az optimizmusra.

„Optimistának kell lennünk, hiszen semmi jel nincs arra, hogy pesszimisták legyünk” – mondta a spanyol versenyző az F14-T kódszámot viselő új autó szombati bemutatóját követően.

„Komoly változások közepette vagyunk. Számos új dolog jön a Forma-1-be, szabálymódosítások történtek, de fel vagyunk készülve.”

„A csapat már jó ideje dolgozik az új autón. Meg van a technológiánk, az embereink és a létesítményeink ahhoz, hogy készen álljunk az új F1 nyújtotta kihívásokra.”

„Emiatt vagyok optimista.”

„Mi vagyunk a Ferrari. Egy olyan csapatban vagyunk, amely csak a győzelemért áll rajthoz. Az elmúlt években láthattuk, hogy a második helyen végezni egyfajta katasztrófa, hiszen ebben a csapatban mindenki nagyon sokat vár. Azonban ez a várakozás és motiváció, ami mindenkiben benne van a Ferrarinál tesz engem optimistává.”

A Ferrari komoly infrastrukturális átalakuláson ment keresztül az elmúlt években: javítottak szimulátorukon és az ehhez kapcsolódó létesítményeiken, továbbfejlesztették szélcsatornájukat és megerősítették technikai gárdájukat, élén az új technikai igazgatóval, James Allisonnal.

Ez egyesek szerint magával hozhatja a javulást, azonban Alonso figyelmeztetett, hogy semmire sincs garancia 2014-ben.

„A sportban, de különösen igaz ez a Forma-1-re, semmire nincs garancia” – folytatta. „A csapat felkészültebb, a velük eltöltött négy évem alatt folyamatosan fejlődött.”

„2010-ben érkeztem a csapathoz, és azt gondolom, hogy voltak olyan területek, amikben gyengébbek voltunk, mint a többiek. Azóta sokat változtak a dolgok, fejlesztettük létesítményeinken, hogy felhozzuk magunkat a kívánt szintre, és azt gondolom, hogy egyre jobbak vagyunk.”

„A tavalyi év közepén több technikai szakember is érkezett a csapathoz, vannak új létesítményeink, mint a szélcsatorna, ami egy év után egy teljes évre be volt zárva 2013-ban, szóval azt gondolom, hogy mindenképpen sikerült előrelépést elérnünk, ami sokat segíthet.”

„Viszont várnunk kell, hogy meglássuk, mit hoz a jövő, hiszen a küzdelem nem egyszerű. Mindenki a maximumot nyújtja, így nekünk egy kicsit még ennél is többet kell hoznunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél