Alonso sikeresen tesztelte daytona-i versenyautóját - F1VILÁG.HU

Alonso sikeresen tesztelte daytona-i versenyautóját

HIRDETÉS
Fotó: United Autosports

Sikeresen teljesítette első tesztjét a United Autosports versenyautójával a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző januárban rajthoz áll a Daytona-i 24 órás viadalon, kedden pedig először vezethette azt az autót, mellyel elindul a neves megmérettetésen: egy Ligier JS P217-est.

Alonso a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán körözhetett leendő csapattársával, Phil Hansonnal. A teszten jelen volt Filipe Albuquerquer is, aki mindenben segítette az F1-es világbajnokot.

Alonso múlt hétvégén már tesztelt LMP1-es autóval – akkor Bahreinben a Porsche versenygépével körözhetett – közvetlenül innen érkezett meg Spanyolországba hétfő este.

A keddi teszten 483 km-t tett meg, a csapat tájékoztatása szerint pedig gyorsan felvette a tempót, és elkezdett dolgozni a beállításokon, illetve a leszorítóerő-konfigurációkon is, valamint körözött könnyű és nehéz versenyautóval egyaránt.

Fotó: United Autosports

A teszten jelen volt a United Autosports elnöke – aki egyben a McLaren F1-es csapatának főnöke –, Zak Brown is.

„Nagyszerűen alakult az első teszt a United Autosportsszal” – mondta Alonso. „Nyilván nagyon kevés időnk van a daytona-i versenyig, de jó volt először vezetni az autót.”

„Jó néhány kapcsoló és dolog van, amit meg kell tanulnom, szóval fontos volt pályára gurulni. Elégedett vagyok mindennel – az autó nagyszerű volt, a csapat pedig fantasztikus. Csodálatos a légkör itt, olyan, mint egy nagy család. Alig várom már Daytonát.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!