Alonso: Sokat fejlődött a McLaren autója tavaly óta

Fotó: Pirelli
Fernando Alonso, McLaren MCL34
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, a McLaren 2019-es versenyautója „minden tekintetben előrelépés” a tavalyi modellhez képest – a spanyol kedden újra F1-es autóba ült.

Alonso a Pirelli gumifejlesztéseiben segédkezett a McLaren MCL34-es kódjelű versenygépével, a keddi napon összesen 64 körig jutott, és 2,8 másodperces hátránnyal a 11. helyen zárt.

A tesztnap végén Alonso a McLaren autóját dicsérte.

„Az autónak nagyobb a tapadása, nem olyan lomha az egyenesekben, és a motor is sokkal jobb” – mondta a korábbi bajnok, aki 2018 végén fejezte be F1-es pályafutását.

„Összességében a csomag, az autó jó irányba halad. Láthattuk az első két versenyen, hogy meg kell még tenni további lépéseket is, ha harcba akarnak szállni a három topcsapattal. De első lépésként remélhetőleg a McLaren megszilárdíthatja 4. helyét, vagy vezetheti a középmezőnyt a Haasszal közösen.”

„Ez a cél, és én magam is éreztem az autóban rejlő potenciált.”

Bár élvezte a tesztnapot, Alonso azt mondja, nem bánta meg, hogy elköszönt az F1-től.

„Ha egy napon visszatérek, amit kétlek, mert a célom az, hogy befejezzem az F1-et, az azért lesz, hogy világbajnokságot nyerjek. Minden versenyző számára ez a vonzó. Az, hogy a hetedik, hatodik, vagy negyedik helyen végezzen, egyáltalán nem vonzó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!