Alonso sokat vár az új Ferraritól - F1VILÁG.HU

Alonso sokat vár az új Ferraritól

HIRDETÉS

Fernando Alonso magabiztosan várja hazai versenyét, ahol élesben is kipróbálhatja a Ferrari legújabb fejlesztéseit, amitől a vezetőség komoly előrelépést remél.


Fernando Alonso magabiztosan várja hazai versenyét, ahol élesben is kipróbálhatja a Ferrari legújabb fejlesztéseit, amitől a vezetőség komoly előrelépést remél.

A spanyol pilóta a múlt hétvégén már megismerkedhetett az átalakított versenygéppel, ám koránt sem voltak ideálisak a körülmények, ugyanis a szabályoknak megfelelően egy filmforgatás keretén belül gördülhetett pályára az olaszországi Fioranóban.

„Remek érzés volt az autóban ülni, de a körülmények messze nem voltak ideálisak, hiszen számos kamera volt az autóra rögzítve, és körülbelül 60km/h-val mentem körbe, így nem csoda, hogy stabil volt az autó” – mondta Alonso a riportereknek Valenciában.

„Nem voltak előttem autók, viszont a kamerák zavartak, hiszen még a sisakomon is voltak, így azt kell mondanom, hogy nem éreztem magam olyan kényelmesen, nem beszélve arról, hogy korábban még soha nem vezettem forma-1-es Ferrarit Fioranóban.”

„Pénteken sokkal jobb képet kaphatunk majd arról, hogy a fejlesztések miként muzsikálnak, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a többiek sem tétlenkedtek, bár arra számítunk, hogy sikerült előrelépést elérnünk több területen.”

A Ferrari az elmúlt versenyen kiválóan teljesítet Montrealban, így Alonso bízik abban, hogy ezt a szintet tartani tudják, sőt az új javítócsomaggal, amely már magában foglalja a Red Bull-féle kipufogórendszert, még komolyabb erőt képviselhetnek majd a szezon hátralévő részében.

„Nagyon érdekes lesz majd látni, hogy miként alakul a verseny” – folytatta a kétszeres világbajnok. „Egyes pályákon jobban, másokon kevésbé jól szerepeltünk, és az elmúlt versenyek elég egyenetlenek voltak számunkra, már ami a teljesítményünket illeti.”

„Törökországban nem voltunk elég gyorsak, azonban az elmúlt futamon már harcban voltunk a McLarennel és a Red Bullal, így nagyon bízunk abban, hogy ezt a szintet tartani tudjuk, és ismét versenyképesek leszünk. Ismét fel szeretnénk állni a dobogóra.”

„A legfontosabb dolog az, hogy igazolni tudjuk, itt is versenyképesek vagyunk, ahogy Kanadában is azok voltunk. Továbbá nem szabad leállnunk, folyamatosan dolgoznunk kell, hogy versenyről versenyre javítani tudjunk az autó teljesítményén.”

Hirdetés

„Ez az, amin keményen kell dolgoznunk egészen a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig, és addig hosszú még az út” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!