Verstappen vs. Ocon

Alonso: Sokkal jobb lett a McLaren az új fejlesztésekkel

Fotó: McLaren

„Sokkal jobb” lett a McLaren Forma-1-es autója Barcelonában az új fejlesztéseknek köszönhetően – ezt mondta a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A legtöbb csapathoz hasonlóan a brit istálló is jelentős újításokkal érkezett a szezon ötödik versenyhétvégéjére, köztük egy vadonatúj orrkúppal.

Bár Alonso a pénteki második szabadedzést 1,7 másodperces hátránnyal csak a 12. helyen zárta, elmondása szerint a fejlesztési csomaggal egyértelműen előrelépett a McLaren.

„Sokkal jobb” – mondta a spanyol a McLaren autójával kapcsolatban. „Előrelépés ez. Érzem, hogy jobb, több a tapadás.”

„Azt gondolom, a körülmények igazán trükkösek voltak a szél, illetve a meleg miatt. De éreztem, hogy jobb az autó, szóval egyértelműen előreléptünk. Szombaton majd meglátjuk, mennyit javultunk a többiekhez képest.”

„Összességében azt gondolom, egy kicsit versenyképesebbek voltunk, mint az eddigi pénteki edzésnapokon, szóval remélhetőleg szombaton a Q3 valóban elérhető lesz – idén először.”

Alonso szerint a McLaren legalább 2 tizedmásodpercet gyorsult az új aerodinamikai csomagnak hála, azt azonban ő sem tudja, hogy sikerült-e közelebb kerülniük riválisaikhoz, akik szintén újításokkal érkeztek a katalán fővárosba.

„Nem tudom, ők miket teszteltek, szóval mindez csak abszurd kalkuláció.”

A kétszeres világbajnok mindazonáltal nem titkolja, a fejlesztések a vártnál később érkeztek meg.

„Ennek az autónak kellett volna ott lennie Ausztráliában. Volt némi csúszás, ez kétségtelen” – fogalmazott.

„Ez most egy remek fejlesztési csomag, és lesz egy újabb Monacóban, illetve Kanadában. Kicsit megcsúsztunk a fejlesztésekkel, de a legfőbb dolog, hogy mostantól kezdve minden versenyre érkeznek új elemek, melyekkel javíthatunk az autónk teljesítményén.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek