Alonso szerint a Renault jól járna Kubicával - F1VILÁG.HU

Alonso szerint a Renault jól járna Kubicával

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Renault okosan tenné, ha lecsapna Robert Kubicára, és a lengyel pilótát ültetné megüresedő helyére, miután hivatalossá vált, hogy a Ferrarinál folytatja pályafutását a jövő évben.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Renault okosan tenné, ha lecsapna Robert Kubicára, és a lengyel pilótát ültetné megüresedő helyére, miután hivatalossá vált, hogy a Ferrarinál folytatja pályafutását a jövő évben.

Azt követően, hogy a Ferrari szerda este megerősítette Alonso érkezését, a Renault csütörtökön kiadott közleményében jelezte, hogy a jövő héten jelenti be versenyzői felállását a jövő évre.

A jelöltek között első helyen szerepel a BMW Sauber versenyzője, Robert Kubica, aki a francia alakulattal mutatkozott be a királykategóriában, még 2005-ben, mikor tesztelési lehetőséget kapott, miután megnyerte a WSR bajnokságot.

Alonso és Kubica egyébként jó barátok, a versenyhétvégéken általában sok időt töltenek el egymás társaságában, tisztelik egymást, így nem meglepő, hogy a kétszeres világbajnok szerint a Renault jól járna, ha leigazolná a lengyelt.

“Tudják, hogy mennyire értékelem Kubicát, ő az egyik legjobb barátom, és a világ egyik legjobb versenyzője” – mondta Alonso. “Szóval, ha a csapatnak van esélye megszerezni a szolgálatait, akkor csak ajánlani tudom nekik.”

“Azonban fogalmam nincs arról, hogy kit ültetnek a helyemre, de bízom abban, hogy egy jó versenyzőt, aki képes lesz harcba szállni a futamgyőzelmekért és a bajnoki címekért a következő években.”

Kubica azonban elmondta, hogy egyelőre még nem döntött jövőjéről, ám úgy érzi, hogy nagy valószínűséggel ott folytathatja pályafutását, ahol szeretné.

“Egyelőre még nem hoztam meg a döntésemet” – mondta a lengyel a riportereknek Suzukában. “Számomra, még nem 100%-ig biztos, hogy hol leszek, így még várnunk kell. Mivel a Ferrari nem volt a lehetőségeim között, a jövőm szempontjából mindegy volt az, hogy Fernando átigazol, vagy sem.”

Kubica megerősítette, hogy valóban tárgyalásban áll a Renault-val egy esetleges versenyzői ülés reményében, azonban hozzátette, hogy még nem kötött szerződést a francia alakulattal, ugyanis nem csak ez az egyetlen lehetősége a jövő évre.

“A Renault majd a jövő héten hoz döntést, és ahogy már mondtam, semmi nem 100%-osan biztos. Amíg alá nem írom a szerződést, nehéz megmondani, hol fogok versenyezni. Amint aláírom, majd meglátjuk” – mondta.

Hirdetés

“Azonban jelenlegi csapatomon és a Renault-n kívül is vannak lehetőségeim. Viszont nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz gyors és ki lesz lassú a jövő évben, így egyáltalán nem vagyunk könnyű helyzetben, nem csak én, hanem a többiek sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!