Alonso szerint hiba lenne leírni a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Alonso szerint hiba lenne leírni a Ferrarit

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerint a Ferrarinak minden oka megvan arra, hogy elégedett legyen, miután remek tempót diktált a vasárnapi Maláj Nagydíjon.


Fernando Alonso szerint a Ferrarinak minden oka megvan arra, hogy elégedett legyen, miután remek tempót diktált a vasárnapi Maláj Nagydíjon.

A spanyol versenyzőnek minden esélye megvolt arra, hogy felállhasson a dobogóra, azonban túl agresszíven támadta Lewis Hamiltont, aminek az lett a vége, hogy összeért vele, amit a Ferrari első szárnya bánt, ami miatt egy extra kiállást kellett beiktatnia.

Alonso azonban elégedettségének adott hangot, ugyanis a versenyen kiváló tempót diktált, csak a futamgyőztes, Sebastian Vettel köridői voltak jobbak nála, ami mindenképpen megnyugtató lehet az olaszok számára, különösen a gyenge időmérő után.

„Egy fantasztikus nap volt számunkra, hiszen láthattuk, hogy harcolni tudunk a McLarenekkel és Mark Webberrel” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „Ausztráliában sem voltunk olyan rosszak, akkor is harcban voltunk Jenson Buttonnal és Webberrel.”

„Azonban valamilyen okból kifolyólag szenvedtünk egy kicsit szombaton, így az egykörös teljesítményünkön még mindenképpen javítanunk kell. Vasárnap azonban sokkal magabiztosabbak voltunk, sokkal kényelmesebben éreztem magam az autóban.”

„Egy kicsivel lágyabban bántunk a gumikkal, mint a többiek, így sokkal egyenletesebb köröket tudtunk teljesíteni. Nem számítottunk arra, hogy harcolni tudunk velük, így most nagyon pozitív a légkör a csapaton belül a verseny után, és elégedettebben érkezhetünk meg Kínába.”

Mindezek ellenére Alonso tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk a hétvégi Kínai Nagydíjon, ahol alacsonyabb lesz a hőmérséklet, így az olaszok talán nehezebben tudják megfelelő hőfokra hevíteni az abroncsokat, amivel már az elmúlt években is szenvedtek.

„Nem lesz egy könnyű hétvége számunkra” – folytatta. „Öt nap múlva már körözni fogunk a szabadedzésen Kínában. Az autón nem lesznek különösebb változtatások, szóval egy újabb nehéz hétvégére számítok.”

„Azonban a verseny hosszú. Malajziában az időmérőn úgy tűnt, hogy az első négy autó verhetetlen, de a versenyen minden megváltozott, minden esélyünk megvolt arra, hogy a második-harmadik helyen végezzünk.”

Hirdetés

„Szóval úgy érkezünk meg Kínába, hogy tudjuk: kemény hétvége vár ránk, azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy lesznek lehetőségeink, ha jól végezzük a dolgunkat. Továbbra is megfelelő irányba kell haladnunk, ahogy azt eddig is tettük.”

„Ausztráliában nem voltunk elég gyorsak az időmérőn, majd a versenyen is küszködtünk, és 40-50 másodperces hátrányban futottunk célba. Most azonban sokkal boldogabban hagyom el Szepangot, hiszen harcban voltunk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!