Alonso szerint jól működnek a McLaren új fejlesztései

Fotó: McLaren
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Friday 27 April 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: McLaren ref: Digital Image dcd1827ap407

Jól működnek a McLaren Forma-1-es csapatának új fejlesztései Bakuban – ezt mondta a pénteki szabadedzések után Fernando Alonso.

A brit istálló olyan újításokkal érkezett Azerbajdzsánba, melyektől azt várta, valamelyest növelni tudja autóinak végsebességét, azzal ugyanis voltak gondok a 2018-as szezon első három versenyhétvégéjén.

Miután a pénteki szabadedzéseken letesztelhette ezeket a módosításokat, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott.

A spanyol mindkét edzésen a top 10-ben zárt: az elsőn a 7., a másodikon a 6. helyen.

„Kényelmes volt vezetni az autót – ez mindig nagyon fontos egy utcai pályán, ahol támadni kell a kanyarokat, és magabiztosnak kell lenned az autóban ülve” – mondta Alonso.

„Egy olyan autónk volt pénteken, mely mindhárom szektorban jól teljesített, melyek közül az egyik igazán egyedi.”

„Ezen a hétvégén olyan fejlesztéseket vetünk be, melyek abban segítenek, hogy megbirkózzunk a pálya karakterisztikájával, és úgy tűnik, ezek a várakozásoknak megfelelően működnek. Úgy tűnik, találtunk némi sebességet az elmúlt pár versenyhez képest, szóval elégedett vagyok, mivel nem voltunk hátrányban a kanyarokban, vagy a lassú szektorban sem.”

„A gyorskörömben kicsit szerencsés is voltam, mert Nico [Hülkenberg] mögött haladtam, aki épp megkezdte gyorskörét, szóval az utolsó szektorban nyertem néhány tizedet.”

Alonso hozzátette, az időmérőn nehéz lesz bejutni az utolsó szakaszba, de akkor sem dől össze a világ, ha néhány pozícióval elmaradnak a top 10-től.

„Ezúttal is nagyon nehéz lesz bekerülni a Q3-ba, de ez egyike azon versenyeknek, ahol nem igazán lehet tudni, hogy a 9. vagy 10. helyről való rajtolás jobb-e annál, ha az ember a 11. vagy 12. helyről startol, és szabadon választhat gumit.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!