Alonso szerint még nem késő rákapcsolni - F1VILÁG.HU

Alonso szerint még nem késő rákapcsolni

HIRDETÉS

Fernando Alonso ismét elmondta, hogy véleménye szerint még simán megszerezheti az idei bajnoki címet, ám ehhez az kell, hogy egyetlen hibát se kövessenek el a szezon második felében, és maximálisan kihasználják a helyzeteiket.


Fernando Alonso ismét elmondta, hogy véleménye szerint még simán megszerezheti az idei bajnoki címet, ám ehhez az kell, hogy egyetlen hibát se kövessenek el a szezon második felében, és maximálisan kihasználják a helyzeteiket.

A Ferrari spanyol pilótája mindössze négy pontot szerzett az elmúlt két versenyen, miután Valenciában a biztonsági autó, Silverstone-ban pedig egy büntetés húzta keresztül a számításait, pedig autója teljesítménye alapján harcba szállhatott volna a dobogós helyezésekért.

Alonso jelenleg negyvenhét ponttal van lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, ám úgy érzi, hogy még semmi nem késő, és elég pont szerezhető ahhoz a hátralévő kilenc versenyen, hogy harcba tudjon szállni a bajnoki címért az idei évben.

„Úgy gondolom, hogy még nincs túl késő” – mondta Alonso a riportereknek Hockenheimben. „Még kilenc futam hátra van, és az új pontrendszernek köszönhetően még rengeteg pont szerezhető. Mindent bele kall adnunk, és folyamatosan pontokat kell szereznünk.”

„Véleményem szerint, ami Valenciában és Silverstone-ban történt, az nem reális. Szóval egyértelműen jobb helyzetben vagyunk, mint azt a bajnoki tabellán elfoglalt helyzetünk mutatja.”

A Ferrari a múlt hónapban megrendezett Európa Nagydíjon mutatta be javítócsomagját, és bár azóta borzalmasan gyenge versenyeket teljesített, maga a csomag jól muzsikált, az F10 teljesítménye sokat javult, amit Alonso is megerősített.

„Nagyon bosszantó volt az elmúlt két verseny, mert egy kiváló hétvégénk volt Valenciában, ám nulla ponttal, vagyis négy ponttal hagytuk el a helyszínt” – folytatta a kétszeres világbajnok.

„Silverstone-ban is egy kiváló hétvégét teljesítettünk, a Red Bullok mögött voltunk, sikerült végre egy kis nyomást gyakorolnunk rájuk, azonban nulla ponttal távoztunk.”

„Azonban ahogy azt az elmúlt verseny után elmondtam, nagyon elégedett vagyok az autóval, hihetetlenül motivált vagyok, és hiszem, hogy még lehetséges harcba szállni a világbajnoki címért. Sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint korábban.”

Hirdetés

„A köztem és az éllovas közti különbség ugyan nőtt, de az autó versenyről versenyre fejlődik, és minden esélyünk megvan arra, hogy folyamatosan ott legyünk a dobogón.”

„Valencia előtt azt gondolom, hogy volt a két Red Bull, a két McLaren, néha egy Mercedes, egy Renault előttünk, és velük harcoltunk. Most viszont változott a helyzet, nagyon erősek vagyunk, így jóval magabiztosabb vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!