Verstappen vs. Ocon

Alonso szerint nem jó ötlet a pontrendszer átalakítása

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy a Forma-1-es pontrendszer megváltoztatása helyes lépés a sportág számára.

A királykategória csapatai a múlt heti Brit Nagydíj előtt egyeztettek a jövőbeli szabályokról, és napirendi pontként tárgyalták a jelenlegi pontozási rendszer átalakítását is.

Felmerült, hogy minden célba érkező pontokat kaphatna a jövőben, ezáltal biztosítani lehetne, hogy a mezőny második felében is nagyobb csatákat lássunk.

Kapcsolódó cikk: Új pontrendszerről egyeztettek az F1-ben

Új pontrendszerről és sprintversenyről egyeztettek az F1-es csapatok – F1VILÁG

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának legutóbbi ülésén szóba került, hogy átalakíthatják a száguldó cirkusz pontrendszerét: a jövőben akár minden versenyző pontot kaphat, sőt, a leggyorsabb körért is bónuszpont járhat. A királykategória új menedzsmentje folyamatosan igyekszik feltérképezni azokat a lehetőségeket, melyekkel jobbá tehetne tenni a világbajnokság küzdelmeit.

Alonso azt mondja, bár az efféle pontozás látszólag jó lehet a kisebb csapatoknak és versenyzőiknek, valójában könnyen lehet, hogy nem ez a helyzet.

„Az élversenyzők mindig pontokat kapnak, szóval nagyszerű pillanat tud lenni az, ha az ember begyűjt 2 pontot” – mondta a McLaren versenyzője.

„Emlékszem, amikor Jules [Bianchi] a 9. helyen ért célba Monacóban és pontokat szerzett. Mintha csoda történt volna – és ez egy nagyszerű pillanat volt a sport számára.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek