Alonso szerint nem jó ötlet a pontrendszer átalakítása - F1VILÁG.HU

Alonso szerint nem jó ötlet a pontrendszer átalakítása

HIRDETÉS
Silverstone Circuit, Northamptonshire, UK
Sunday 8 July 2018.
Fernando Alonso, McLaren, on the grid.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _1ST0656

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy a Forma-1-es pontrendszer megváltoztatása helyes lépés a sportág számára.

A királykategória csapatai a múlt heti Brit Nagydíj előtt egyeztettek a jövőbeli szabályokról, és napirendi pontként tárgyalták a jelenlegi pontozási rendszer átalakítását is.

Felmerült, hogy minden célba érkező pontokat kaphatna a jövőben, ezáltal biztosítani lehetne, hogy a mezőny második felében is nagyobb csatákat lássunk.

[su_spoiler title=”Kapcsolódó cikk: Új pontrendszerről egyeztettek az F1-ben” style=”fancy” icon=”folder-1″]

Új pontrendszerről és sprintversenyről egyeztettek az F1-es csapatok – F1VILÁG

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának legutóbbi ülésén szóba került, hogy átalakíthatják a száguldó cirkusz pontrendszerét: a jövőben akár minden versenyző pontot kaphat, sőt, a leggyorsabb körért is bónuszpont járhat. A királykategória új menedzsmentje folyamatosan igyekszik feltérképezni azokat a lehetőségeket, melyekkel jobbá tehetne tenni a világbajnokság küzdelmeit.

[/su_spoiler]

Alonso azt mondja, bár az efféle pontozás látszólag jó lehet a kisebb csapatoknak és versenyzőiknek, valójában könnyen lehet, hogy nem ez a helyzet.

„Az élversenyzők mindig pontokat kapnak, szóval nagyszerű pillanat tud lenni az, ha az ember begyűjt 2 pontot” – mondta a McLaren versenyzője.

„Emlékszem, amikor Jules [Bianchi] a 9. helyen ért célba Monacóban és pontokat szerzett. Mintha csoda történt volna – és ez egy nagyszerű pillanat volt a sport számára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!