Verstappen vs. Ocon

Alonso szerint versenyképes lesz 300. nagydíján

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője 300. F1-es nagydíjára készül Kanadában, és meglehetősen optimista nyilatkozatot tett a spanyol pilóta.

A McLaren új aerodinamikai elemeket tesztelt pénteken, és Alonso még az adatok kielemzése előtt úgy nyilatkozott, nagyon elégedett az eddigi teljesítményükkel. A spanyol pilóta legjobb ideje a 10. helyre volt elég a második szabadedzésen.

„Egészen pozitív nap volt a pénteki” – mondta Alonso. „Az autó az elejétől fogva jól működött, majd a második edzésen egy kicsit többet koncentráltunk a hosszú etapokra és a beállításokra. Azt hiszem, elégedettek lehetünk.”

Az autó versenyképesnek tűnik, meglátjuk, hogy mennyire tudjuk hozni az eredményeket az időmérőn. Itt a versenytempóra kell helyezni a prioritást, mert ezen a pályán lehet előzni vasárnap, szóval akkor kell erősnek lennünk.”

A kétszeres világbajnok ugyan kipróbálta a hiperlágy abroncsokat, azonban még csak az első szabadedzésen használta őket – elmondása alapján jobbak, mint amire számított. Alonso mindazonáltal hozzátette, a versenyre koncentrálnak egész hétvégén, nem fogják beáldozni a hétvégéjüket azért, hogy az időmérőn jól szerepeljenek.

„Nem éri meg minden erőfeszítést a szombatba beletenni, mert az időmérőn nem osztanak pontokat. De azt hiszem, a Q3 lehetséges” – nyilatkozta az esélyekről a spanyol.

„A verseny érdekes lesz, néhányan egykiállásos taktikát fognak követni, néhányan használják majd a hiperlágyat, ez pedig kinyitja a lehetőségeket a kreativitás előtt, szóval meglátjuk, hogy alakul.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek