Alonso szerződtetésére hajt a Williams? - F1VILÁG.HU

Alonso szerződtetésére hajt a Williams?

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Német sajtóértesülések szerint bejelentkezett a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonsóért a Williams csapata.

Alonso jelenleg érvényben lévő szerződése az idény végén lejár a McLarennél, a spanyol pedig többször kifejtette, csak olyan csapatnál hajlandó folytatni F1-es pályafutását, ahol esélye lesz a győzelmekre, és harmadik világbajnoki címének megszerzésére.

Ezzel együtt viszont nem valószínű, hogy a Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull leszerződteti Alonsót 2018-ra, így jobb híján marad a McLaren, vagy valamely másik istálló.

A hírek szerint Alonso a Renault-val is egyeztetéseket folytatott, az Auto Motor und Sport című német szaklap péntek este azonban arról számolt be, a spanyolnak új kérője akadt, méghozzá a Williams!

A grove-i istálló idén a Felipe Massa – Lance Stroll párossal vesz részt a Forma-1-es küzdelmekben, Massa azonban a tavalyi év végén már egyszer bejelentette, távozik a szériából – végül Valtteri Bottas Mercedeshez való átszerződése után visszahívták őt az angolok.

A brazil ugyan szívesen maradna 2018-ra is, ám vélhetően fel van készülve arra az eshetőségre is, ha adott esetben távoznia kell a csapattól.

Az Auto Motor und Sport azt írja, Lance Stroll édesapja, a milliárdos üzletember, Lawrence Stroll szívesen segítene a Williamsnek Alonso megszerzésében, hiszen a spanyol ideális csapattárs lenne fia számára.

A spanyol tapasztalata és visszajelzései ugyanis aranyat érhetnek a Williams mérnökeinek, egy Alonsótól ráadásul nem szégyen kikapni, és az ifjú Stroll is sokat tanulhatna tőle.

Az egyetlen probléma azonban az, hogy hiába használja a Williams a Mercedes motorjait, versenyautója még nem elég versenyképes ahhoz, hogy Alonso a győzelmekért harcolhasson vele jövőre.

Hirdetés

„Miért nem jön hozzánk?” – tette fel a kérdést Otmar Szafnauer, a Force India sportigazgatója. „Mi lennénk az ideális csapat Alonso számára.”

Úgy tűnik tehát, hogy nemcsak a Williams, de akár még a Force India is szívesen látná a spanyolt – kérdés, hogy mit szólnak ehhez a csapat jelenlegi versenyzői, Sergio Perez és Esteban Ocon…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!