Alonso: A szezonom első fele fantasztikus volt! - F1VILÁG.HU

Alonso: A szezonom első fele fantasztikus volt!

HIRDETÉS
uXbqCIWEAoFk2NQAJaDTn0CcyToSwZs0__R3I2620

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, bár a 2017-es idény is sok szempontból igazán nehezen alakul számára, ő személy szerint úgy érzi, saját teljesítményével rendkívül elégedett lehet.

A McLaren mindössze 11 pontot gyűjtött a szezon első felében, így jelenleg az utolsó előtti helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében.

Alonso és csapata a legutóbbi, Magyar Nagydíjon érte el idei legjobb eredményét: a spanyol a 6. helyen ért célba.

A kétszeres világbajnok nemrég elárulta, nagyon elégedett saját teljesítményével, és különösen élvezi az új, 2017-es versenyautókkal való versenyzést.

„Csapatként nem lehetünk elégedettek a szezon eddigi részével” – vallotta be Alonso. „Tavaly normális esetben bejutottunk a Q3-ba, a 9. vagy 10. hely volt az átlagos pozíciónk, miközben idén kicsit többet küszködünk.”

„Ami viszont engem illet, ez egy nagyon-nagyon jó idény számomra. A 2017-es autókkal végre ismét a vezetési stílusomnak megfelelően vezethetek, sokkal versenyképesebbnek érzem magam, mint a korábbi években – úgy érzem, versenyképes vagyok a pályán.”

„Rajthoz álltam az Indy 500-on is, ami egy nagyszerű élmény volt, a gokartpályám is nagyszerűen megy, fantasztikus. Szóval fantasztikus volt számomra a szezon első fele.”

Alonso egyébként még a szezont megelőzően úgy nyilatkozott, F1-ben maradását leginkább attól teszi függővé, hogy mennyire élvezi az új generációs autókkal való versenyzést.

A spanyol szerződése az év végén lejár, a kétszeres világbajnok pedig nemrég azt mondta, döntés szeptemberben várható jövőjével kapcsolatban.

Hirdetés

Alonso 2017-es szezonja képekben:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!