Verstappen vs. Ocon

Alonso: Szomorú a Ferrari teljesítménye

Fernando Alonso csalódottságának adott hangot a Szingapúri Nagydíj időmérője után, ahol csak a hetedik helyre tudta kvalifikálni magát.


Fernando Alonso csalódottságának adott hangot a Szingapúri Nagydíj időmérője után, ahol csak a hetedik helyre tudta kvalifikálni magát.

A Ferrari spanyol versenyzője egyszerűen szomorúnak titulálta csapata teljesítményét, jóllehet hozzátette, mindenki nagyon keményen dolgozott és dolgozik máig, azonban egyértelmű, hogy fejlesztéseik nem úgy muzsikálnak, ahogy azt elvárnák tőlük.

„Azt gondolom, hogy reálisan kell látnunk az esélyeinket és nem szabad elégedettnek lenni azzal a teljesítménnyel, amit a mai napon láthattunk magunktól ezen a pályán” – mondta Alonso.

„Mindent megtettünk azért, hogy a lehető legtöbb újítást magunkkal tudjuk hozni. Működnek a dolgok, de nem eléggé. Számos dolgot kipróbáltunk, az éjszaka folyamán módosítottunk több területen is, aminek meg is volt az eredménye, hiszen az autót könnyebb volt vezetni.”

„Úgy gondolom, hogy mindenki egy irányba evez, azonban hatalmas a különbség, ami szomorú.”

„Elégedettek lehetünk azzal a munkával, amit a gyárban végeznek. Éjjel nappal dolgoznak. Igaz, hogy nem vagyunk ott a teljesítmény terén, ahol lenni szeretnénk, de ez nem azért van, mert nem dolgoztak maximálisan.”

„Ellenfeleink sem televízióznak két verseny között, és folyamatosan fejlődnek. Egy nagy leszorító erőt igénylő pályán a negyedik leggyorsabbak voltunk Magyarországon.”

„Most itt vagyok, és talán a negyedik leggyorsabb csapat vagyunk, ami szomorú hír, de nem tudunk mit tenni, maximum annyit, hogy a lehető legjobban felkészülünk a holnapi versenyre.”

Ami a következő versenyeket illeti, Alonso szkeptikus, hogy javítani tudnak.

„Majd meglátjuk, hogy tudunk-e javulni a következő versenyeken, de kétségeim vannak, mivel július előtt nagyjából nyolc tizeddel voltunk lassabbak, mint ellenfeleink, ami most 1.1 másodpercre tehető” – magyarázta.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek