Alonso: Támadni fogunk!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLarennél úgy gondolják, nem született rossz eredmény számukra a mai F1-es időmérő edzésen, azonban bíztak benne, hogy bekerülhetnek a kvalifikáció harmadik szakaszába.

Fernando Alonso a 11., míg Stoffel Vandoorne a 12. rajtkockából kezdheti meg a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat – a McLaren számára nehezen indult az év, a tesztek során számos problémával kellett szembenézniük.

Alonso 1:23.692-es időeredményt ért el, ám gyorskörén hibázott, és végül egyik pilótának sem sikerült a továbbjutás a Q3-ba.

A spanyol pilóta mindazonáltal nem elégedetlen, úgy gondolja, vannak lehetőségek az autóban, így vasárnap megpróbálják kihozni belőle a maximumot, és bízik benne, hogy néhány versenytársát meg is előzheti majd.

„Még mindig vannak problémáink az autóval, de nagy benne a potenciál. Számunkra egy másfajta verseny következik, ami leginkább abból fog állni, hogy támadunk” – mondta Alonso.

Az istálló másik pilótája, Vandoorne úgy nyilatkozott, előzetesen nem mert volna tippelni a rajtpozíciójára, ám a mai eredmény után bízik benne, hogy a versenytempójuk rendben lesz vasárnap.

„Nehéz megmondani, hogy pontosan mire is számítottunk. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem kerültünk be a Q3-ba, de a verseny előtt azt mondhatom, hogy jó formában vagyunk, tegnap rendben volt a hosszú etapos tempónk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek