Alonso „teljesen más” versenyző lett 2018-ra - F1VILÁG.HU

Alonso „teljesen más” versenyző lett 2018-ra

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

„Más versenyzőként” vág neki a 2018-as Forma-1-es szezonnak a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. Ezt főnöke, Eric Boullier mondta róla a minap egy interjúban.

Alonso és csapata számára kiábrándítóan alakult az elmúlt 3 év, képtelenek voltak ugyanis jó eredményekért harcolni az F1-ben. A McLaren a nehéz időszak után motorpartnert váltott, és idén már a Renault erőforrásaival vág neki a küzdelmeknek.

„Versenyzőink, főleg Fernando nem fog elszalasztani egyetlen lehetőséget sem arra, hogy megmondja, miben vagyunk rosszak” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a Motorsport.com kérdésére.

„Nézzék csak meg őt, egy teljesen más Fernando van idén velünk. Az előszezoni teszteken már ebédidő előtt kint volt a pályán akkor is, amikor nem is ő ült az autóban. Emlékszem, tavaly este 7 óra körül érkezett meg. Idén már ebéd előtt ott volt.”

Boullier hozzátette: „Fernando elégedett, igen. Ő egy igazi versenyző, a legjobbat akarja, és mindig többre vágyik. Alonso hozzáállása idén teljesen más. Rengeteg időt töltött a csapattal, még akkor is, amikor nem vezette az autót. Nagyon érdeklődő és támogató azzal kapcsolatban, amit csinálunk.”

Bár a McLaren számára nem volt problémamentes a téli tesztidőszak, Boullier szerint morális szempontból nagy lendületet ad a csapatnak az, hogy idén már nem a Honda, hanem a Renault motorjait használják.

„Tudjuk, hogy győztes motor van az autónkban. Szóval lehet, hogy nem mi leszünk a legjobbak a bokszutcában, de elég jók lehetünk ahhoz, hogy dobogókért és győzelmekért harcoljunk.”

„Ez pedig morális szempontból nagy lökést ad a csapatnak. Azt kell mondjam, az elmúlt 3 év is lenyűgözött, mert a McLaren megtartotta a motivációt, próbált a lehető legjobb autóval előállni, és ez a változás most nagy lökést ad nekünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!