Megosztás:

Alonso teljesítette LMP1-es tesztjét a Toyotával

Nem kizárt, hogy Alonso rajthoz áll majd Le Mans-ban.
Nem kizárt, hogy Alonso rajthoz áll majd Le Mans-ban. © WEC

Több mint 100 kört tett meg vasárnap, Bahreinben a Toyota LMP1-es versenyautójával a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző januárban részt vesz a Daytona-i 24 órás viadalon, és a hírek szerint nem kizárt, hogy 2018-ban rajthoz áll majd a legendás Le Mans-i 24 órás megmérettetésen is.

Alonso hétvégén először tesztelt a Toyota autójával, és vasárnap összesen 113 kört tett meg azzal.

A rutinos versenyző legjobb körideje 1 perc 43,013 másodperc lett, bár a Toyota Motosport főnöke, Pascal Vasselon leszögezte, Alonso nem a köridőkre hajtott Bahreinben.

„Nem körözött könnyű autóval, és nem hajtott végre időmérő-szimulációt. Nem volt ma trófea, amit meg lehetett volna nyerni” – mondta a szakember.

„Dolgoztunk egy kicsit Fernandóval. Miután délután jobban megismerkedett az autóval, tesztelte egy kicsit a gumikat, kiegészítve azt, amit Mike [Conway] csinált a másik autóval.”

Alonso a mai tesztet „nagyszerűnek” értékelte.

„Azt gondolom, minden versenyző számára kiváló dolog, ha tesztelhet egy LMP1-es autót. Lenyűgöző vezetni ezeket a gépeket, és igazán következetesek az etapok során” – mondta a korábbi F1-es világbajnok, arról azonban nem nyilatkozott, hogy valóban elindulhat-e a Le Mans-i 24 óráson 2018-ban.

„Egy napon jó lenne versenyezni az endurance-ban” – mondta. „Nem tudom, mikor, de kétségkívül az endurance is az egyik célom az F1 után.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Új esőgumit tervez a következő szezonra a Pirelli, az azonban az idénykezdetre még nem fog...

Hozzászólások

( komment)