Alonso tisztázta félreérthető kijelentését

A Ferrari elismerte, hogy Fernando Alonso gúnyosan válaszolt a csapatnak a rádión az Olasz Nagydíj időmérője alatt, azonban a spanyol hangsúlyozta, összességében nem volt problémája a taktikával.


A Ferrari elismerte, hogy Fernando Alonso gúnyosan válaszolt a csapatnak a rádión az Olasz Nagydíj időmérője alatt, azonban a spanyol hangsúlyozta, összességében nem volt problémája a taktikával.

Alonso és a csapat közti rádiókommunikáció szolgáltatta az egyik fő témát szombat délután a monzai paddockban, miután a kétszeres világbajnok úgy érezte, a Ferrari egy kissé eltaktikázta magát, mikor rossz ütemben küldte ki versenyzőit a pályára.

Az olasz alakulat célja az volt, hogy Felipe Massa szélárnyékot biztosítson Alonso számára, aki ezzel akár tizedeket is nyerhet, azonban minden erőfeszítés ellenére a spanyol nem tudott közel kerülni legnagyobb ellenfeléhez, a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettelhez, sőt csapattársától is kikapott, így csak az ötödik helyről rajtolhat.

Alonso ugyan valóban nemtetszését fejezte ki a csapatnak a rádión, elmondta, hogy nem a taktikára gondolt, mikor azt mondta, elszúrták a dolgot, sokkal inkább az bosszantotta, hogy éppen Nico Rosberg elé küldték pályára, akit el kellett engednie.

A Ferrari később kiadott hivatalos közleményében Alonso elmondta, hogy ismét úgy ragadták ki szavait a szövegkörnyezetből, hogy az félreértést okozott.

„A rádióüzenet félrevezető volt, ahogy az lenni szokott, ha nem első kézből hallasz valamit” – mondta. „A ’géniusz’ szó arra vonatkozott, hogy Rosberg után kellett volna pályára hajtani, nem pedig éppen azelőtt, hogy elkezdje mért körét, de ennek semmi köze nem volt a csapat taktikájához, fantasztikusan dolgozott mindenki.”

A spanyol pilóta korábbi rádióüzenetét is úgy játszották be, hogy az félrevezető legyen, és elmondta, hogy a stratégia kiválóan működött, jóllehet annak nem lett kézzelfogható eredménye.

A Ferrari elnöke, Luci di Montezemolo is megszólalt az ügyben, aki egy hónapja komoly kritikával illette versenyzőjét, aki nekirontott csapatának a Magyar Nagydíj után, ahol nem úgy alakultak számára a dolgok, ahogy azt szerette volna.

Az elnök hangsúlyozta, hogy kiváló a kapcsolat Alonso és a csapat között.

„Mikor egy család apja vagy, akkor néha rá kell pirítani a srácokra, mert a család fontos” – mondta. „Ő a család egy nagyon fontos tagja, és néha osztom a véleményét, hogy egy jobb autót szeretne.”

„Spában kiváló munkát végzett a Ferrarival és biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan jól, ha nem jobban fog teljesíteni itt Monzában.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

window.onload = function() { googletag.cmd.push(function() { var avtracker = googletag.defineSlot('/28240038/0415_f1vilag_pr_lead', [1, 1],'div-gpt-ad-1570612870170-0').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-gpt-ad-1570612870170-0'); googletag.pubads().refresh([avtracker]); }); }

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!