Alonso tízből nyolcat adna a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Alonso tízből nyolcat adna a Ferrarinak

HIRDETÉS

Tízes skálán nyolcasra értékelné a Ferrari eddigi teljesítményét a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol szerint nem övé a leggyorsabb autó, ám nincs oka arra, hogy panaszkodjon.



Tízes skálán nyolcasra értékelné a Ferrari eddigi teljesítményét a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző jelenleg a második helyet foglalja el a bajnoki tabellán, hátránya 34 pont az összetettben élen álló Sebastian Vettel mögött.

Az elmúlt versenyeken Alonsóék nem tudtak a futamgyőzelmekért harcba szállni, és bár tudja, nem a Ferrarié a legjobb versenyautó, úgy érzi, elégedettek lehetnek eddigi teljesítményünkkel.

„Jól állunk, a tízből úgy nyolc pontot adnék magunknak. Ez elég jó. Határozottan nem a miénk a leggyorsabb autó, viszont egy nagyon komplett versenygépről van szó. Azt mondanám, elégedett vagyok vele” – mondta a kétszeres világbajnok a saját internetes oldalán közzétett interjúban.

„Nyilván az embernek nem könnyű túltennie magát egy rossz versenyen. De elvégre ez csak egy munka, vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben. És ha egy versenyen éppen rosszra fordulnak a dolgok, akkor azonnal a következő futamra kell gondolni, nem szabad a múlton rágódni.”

Alonso elmondta, egy versenyző számára vegyes érzésekkel járhat egy második hely megszerzése – van, amikor igenis kielégítő, ám van, amikor kétségkívül nagy csalódást okoz.

„Egy második hely olykor nagy megelégedéssel tölt el, de néha nagy csalódás. Egy második hely különféle érzéseket hozhat ki belőled, minden a körülményektől függ, no és persze attól, hogy ki az első. Ha az egyik legfőbb riválisod végez előtted, akkor kiábrándító egy második hely, de ha nem, akkor elégedett is lehetsz vele.”

A 31 esztendős versenyző a Motorsport-Total.com> munkatársának bevallotta, előfordult már, hogy félt saját versenyautójában.

„Féltem már az autóban. Egy esős verseny például ijesztő, ha az ember semmit sem lát. És ott vannak még azok a pillanatok, amilyeneket a közelmúltban tapasztaltunk, amikor nem bírták a gumik. Ha egy abroncs szétrobban, ugyanazt érzed a kormányon is, mivel az azonnal elkezd vibrálni. Az autó hátulja is rázkódik, és ellenkormányozni kell.”

Hirdetés

„Ha egy ilyen incidens egy gyors kanyar közepén történik, akkor lehetetlen kontroll alatt tartani az autót, egyszerűen nincs idő reagálni. Sajnos ez történt Felipével [Massa] is: a kanyar közepén volt, és elvesztette az irányítást. Ha egyenesben történik mindez, akkor legalább van egy kis esély arra, hogy megfogd az autót. Nyilván sokkolja az embert a dolog, hiszen teljesen váratlanul történik.”

A harminckétszeres futamgyőztes elárulta, számára mindennél fontosabb a család, így a versenyek után szeretteiből próbál erőt meríteni.

„Teljesen világos, hogy a családomból merítek energiát. Az egyik szamuráj-filozófia pedig azt mondja: muszáj, hogy legyen célod az életben. Ez a cél pedig a család, a klán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!