Alonso: Tökéletes vasárnap

Dobogóra állhatott Monzában, ezzel növelte összetettbeli előnyét Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka.


Dobogóra állhatott Monzában, ezzel növelte összetettbeli előnyét Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka.

A spanyol versenyző ugyan egész hétvégén pokolian gyors volt, számos technikai probléma hátráltatta, így a versenyt is csak a tizedik helyről tudta megkezdeni.

Alonso végül harmadikként ért célba, miközben eddigi legfőbb riválisa, Sebastian Vettel feladta a futamot, akárcsak a bajnoki címre szintén esélyes Mark Webber, valamint Jenson Button.

„Tökéletesen alakult ez a vasárnap számunkra” – mondta elégedetten a listavezető.

„A tegnapi probléma után nem volt könnyű a győzelemre gondolni. Szóval, ha az ember nem tud nyerni, a dobogó a következő cél. A szimulációk és a jóslatok azt mondták, nem fogunk tudni felállni a pódiumra, szóval sokkal jobb eredmény ez, mint vártuk.”

„Jenson [Button] ráadásul kiesett, akárcsak a két Red Bull, szóval tökéletes volt ez a vasárnap.”

Alonso sokat küzdött ma a versenypályán, leglátványosabb csatáját kétségkívül a címvédő Vettellel vívta meg: a ferraris keményen támadta a német pilótát, aki azonban leszorította őt a fűre. A versenybírák később bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtották a Red Bull ászát.

Alonso elmondta, az eset során autója is megsérült.

„10 kört veszítettem mögötte, és még ott voltak azok a másodpercek is, amiket az incidens pillanatában buktam el. Az autó megsérült, mivel 330 km/h-val ugrattam át a füvön. Nem hiszem, hogy a padlólemez teljesen rendben van.”

Alonso és Vettel egyébként tavaly hasonló csatába bonyolódott Monzában, akkor azonban a Red Bull versenyzője volt a szenvedő fél. A stewardok akkor nem szabtak ki büntetést.

„Tavaly nem volt büntetés, idén igen. Elég nagy különbség van a két eset között – már azok számára, akik értenek hozzá.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!