Alonso: Továbbra is imádom a Forma-1-et!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, amióta eldöntötte, hogy a szezon végén befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, minden futamot egyfajta ünnepként él meg. A spanyol azt mondja, továbbra is imádja a száguldó cirkuszt.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, amióta eldöntötte, hogy a szezon végén befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, minden futamot egyfajta ünnepként él meg. A spanyol azt mondja, továbbra is imádja a száguldó cirkuszt.

A McLaren versenyzője jövőre már nem lesz ott a száguldó cirkusz mezőnyében – Alonso 2001-ben a Minardi színeiben debütált a Forma-1-ben, a Renault-val pedig 2005-ben és 2006-ban nyert világbajnoki címet.

„Amióta eldöntöttem, hogy befejezem, minden futam szimpla ünneplés” – mondta Alonso.

„Alig várom már az austini futamot, hogy lássam újra a helyzet és vezessem az autót. Talán nem mi vagyunk a leggyorsabbak, ha megnézzük az edzések végeredményét, de minden kör fantasztikus. Nem arról van szó, hogy már nem imádom az F1-et – még mindig odavagyok ezekért az autókért. Azért hagyom abba, mert már 37 éves vagyok, és minden álmomat valóra váltottam az F1-ben.”

Az utolsó F1-es futamaira készülő Alonso továbbra is úgy gondolja, szükség van a változtatásokra a sportágban.

„Újra érdekessé kell tenni a sportot. Nemrég közzétettem egy videót 2005-ből, és 3000 kommentet kaptam, amikben azt írták, hogy ez az a Forma-1, amibe beleszerettek, és nem az, ami most van. Szóval nem csak én vagyok kritikus a Forma-1-gyel szemben, hanem az egész világ.”

„A hat topcsapat autója közül bármelyik indulhatna az utolsó helyről, akkor is a top 6-ban végezne, bárki is ülne benne. Hiányzik a V10-es és V8-as motorok hangja, a kreatív stratégiák, az eltérő üzemanyag-mennyiségek, a gumiháború – hiányzik az a kiszámíthatatlanság vasárnaponként, hogy mi is fog történni.”

Alonso azt mondja, kíváncsian várja már a 2021-es idényre tervezett változtatásokat.

„Gyanítom, hogy a 2021-es változásokkal a FOM szeretné érdekesebbé tenni a Forma-1-et, és biztos vagyok abban, hogy jobb is lesz a sport. 2019-re már nehezebb a helyzet, mert ezek a változtatások nem jelentősek az első szárnyon, és a többin. Nem hiszem, hogy komoly hatásuk lesz.”

„De a távolabbi jövő szerintem rendben lesz, mert a Liberty és ezek a srácok ugyanazokon a víziókon gondolkodnak, és tudják, hogy tenniük kell valamit.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek